Παιδί

Προς αδειοδότηση 2 βρεφικά δημοτικά τμήματα στην Καλαμάτα για παιδάκια από 12 μηνών

Πρόθεση να διευρύνει τις ηλικίες από τις οποίες γίνονται δεκτά τα παιδιά στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας, μιλώντας στο MessiniaLive.Όπως μας δήλωσε, εδώ και πολλά χρόνια γίνονται δεκτά παιδάκια από 18 μηνών και ανω στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Καλαμάτας, και πρόθεση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι αυτό να αλλάξει και να διευρυνθούν τα ηλικιακά όρια, ώστε να φιλοξενούνται και μικρότερα παιδιά από 6 μηνών και άνω, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ του 2017.

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2 ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ  ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ 12 ΜΗΝΩΝ

Σε πρώτη φάση η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται να φιλοξενήσει παιδάκια από 12 μηνών και πάνω, και σε δεύτερη φάση από 6 μηνών. Όπως μας δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας, μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει το τμήμα από 6 εως 18 μηνών, γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός που απαιτείται για αυτές τις ηλικίες (κούνιες, παρκα κτλ),  αλλά και οι ανάγκες των βρεφών είναι διαφορετικές σε σύγκριση με τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια, όπως για παράδειγμα στα θέματα διατροφής των βρεφών (γάλατα, κρέμες κτλ). Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, παρόλο που ο Δήμος διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό, πάσχει προς το παρόν στο θέμα του εξοπλισμού των βρεφικών τμημάτων.

Στόχος λοιπόν της Δημοτικής Αρχής είναι αυτό να αλλάξει και από τον προσεχή Σεπτέμβριο να δημιουργηθεί σε πρώτη φάση τμήμα για παιδάκια από 12 μηνών και άνω, που θα βοηθήσει πολλά εργαζόμενα ζευγάρια. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης 2 βρεφικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν στον 4ο Παιδικό Δημοτικό Σταθμό Καλαμάτας. Στόχος είναι αυτά τα νέα τμήματα να δέχονται παιδάκια από 12 μηνών και άνω.

To Top