ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποιεί η Πυροσβεστική τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πριν κάψουν κλαδιά-Σε εξέλιξη περιπολίες στη Μεσσηνία για αποφυγή πυρκαγιάς

ΜΠΑΡΑΖ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Αρκετές πυρκαγιές εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα σε καθημερινή βάση στη Μεσσηνία, με την πλειονότητά τους να οφείλεται σε φωτιά που εξαπλώθηκε μετά το κάψιμο κλαδιών στην ύπαιθρο. Η διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας με τη σημερινή της ανακοίνωση υπενθυμίζει την ισχύ της 9/2021 πυροσβεστικής διάταξης και των υποχρεωτικών προληπτικών μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται από τους πολίτες, ώστε να περιοριστεί και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς από κάψιμο κλαδιών και γενικά υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Μεσσηνίας έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων, ανακοινώνει ότι:

 

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών”

Εφιστούμε την προσοχή όλων των πολιτών ώστε, να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως προβλέπονται στην υπ’ αρ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους» καθώς και στην υπ’ αρ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών». Τονίζουμε ότι, πριν την καύση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ώστε να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, τα υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης καθώς και κάθε άλλη πρόσθετη πληροφορία.

“Ήδη πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες, προς διαπίστωση της τήρησης των συγκεκριμένων μέτρων”

Σε περίπτωση μη τήρησης των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας».

Τονίζουμε ότι, η πιστή τήρηση των ανωτέρω είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την προστασία όλων μας!”

Τι προβλέπει η πυροσβεστική διάταξη 9/2021:9-2021 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Προειδοποιεί η Πυροσβεστική τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πριν κάψουν κλαδιά-Σε εξέλιξη περιπολίες στη Μεσσηνία για αποφυγή πυρκαγιάς
To Top