ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας μετά το μπαράζ πυρκαγιών: Μην καίτε κλαδιά τις ημέρες με ανέμους

Μπαράζ περιστατικών πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στη Μεσσηνία, από πολίτες που επιχείρησαν να κάψουν κλαριά στις ελαιοκαλλιέργειές τους αλλά με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν η φωτιά γρήγορα εξαπλωνόταν με αποτέλεσμα να καούν σημαντικές όμορες εκτάσεις και η Πυροσβεστική να τρέχει και να μη φθανει καθώς τα περιστατικα εκδηλωνόταν το ένα μετα το αλλο. O Δήμος Καλαμάτας εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση προς τους πολίτες να αποφεύγουν να καίνε κλαδιά τις μέρες που έχει ισχυρούς ανέμους, ενώ υπενθυμίζει τα τσουχτερά πρόστιμα που πέφτουν εάν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις-μέτρα που προβλέπει ο νόμος και που πρέπει να έχουν προηγηθεί για να βάλει κάποιος φωτιά την τρέχουσα χρονική περίοδο στο κτήμα του. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόστιμο είναι 500 ευρώ.

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Με αφορμή τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούν αυτές τις ημέρες, καθώς και τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας εφιστά την προσοχή στους πολίτες για τη μη πραγματοποίηση καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την έναρξη και ταχεία εξάπλωση πυρκαγιάς.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, πλέον επιβάλλουν Διοικητικά πρόστιμα, σύμφωνα με την 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και τις τροποποιήσεις της.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι δημότες και επισκέπτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199 δίνοντας πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς, την κατεύθυνση της, το είδος της βλάστησης που καίγεται και τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο πραγματοποιείται η τηλεφωνική κλήση”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Μ.Π.

Προειδοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας μετά το μπαράζ πυρκαγιών: Μην καίτε κλαδιά τις ημέρες με ανέμους
To Top