ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό 15 μέτρων στο Προάστιο Μάνης – Επιχείρηση απεγκλωβισμού της οδηγού

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού της 52χρονης οδηγού-Ανασύρθηκε τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 2 Αυγούστου στις 20:20 στον δρόμο που οδηγεί στο Προάστιο Δυτικής Μάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα 52 ετών, έχασε τον έλεγχο σε μια στροφή λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, καθώς  είχε ψιχαλίσει, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το αυτοκίνητό της και να πέσει σε γκρεμό 15 μέτρων. Η οδηγός ανασύρθηκε μετά από επιχείρηση με αρκετές κακώσεις και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τροχαίο-Θρίλερ: Στην άκρη μεγαλύτερου γκρεμού σταμάτησε το αυτοκίνητο

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως η οδηγός ήταν τυχερή καθώς το αυτοκίνητο σταμάτησε και ισορροπούσε στο χείλος ενός μεγαλύτερου γκρεμού. Αμέσως στο σημείο έσπευσε η ειδικά εκπαιδευμένη εθελοντική διασωστική ομάδα της ΓΑΙΑ Μάνης και Πυροσβεστική δύναμη από το κλιμάκιο του Προαστίου.

Δύσκολη επιχείρηση να συγκρατηθεί το αυτοκίνητο και να διασωθεί η οδηγός

Απαιτήθηκαν ειδικοί χειρισμοί απεγκλωβισμού αφού χρειάστηκε οι διασώστες να “ασφαλίσουν” δηλαδή να δέσουν το όχημα για να μην κατρακυλήσει περαιτέρω για να βγάλουν την οδηγό. Εκεί της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματα που είχε και για την ασφαλή απεγκλωβισμό της χρειάστηκε ειδικός ορειβατικός διασωστικός εξοπλισμός, που διαθέτει η ομάδα.

Μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο της ΓΑΙΑΣ μέχρι την γέφυρα της Κοσκάρακας όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Στη διάσωση συμμετείχαν 7 εθελοντές της ομάδας Γαίας, με το ασθενοφόρο και ένα διασωστικό πυροσβεστικό, 2 πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό του κλιμακίου του Προαστίου, 2 αστυνομικοί του Α.Τ. Καρδαμύλης και αρκετοί πολίτες, ενώ στο σημείο μετέβη και Πυροσβεστική ομάδα με επικεφαλής αξιωματικό από την Καλαμάτα.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εκτός κινδύνου η 52χρονη τραυματίας

Η 52χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Ορθοπεδική Κλινική, με σπασμένα πλευρά και κάταγμα λεκάνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε ήδη σε επέμβαση και θα χρειαστεί και δεύτερη το επόμενο διάστημα.

Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό 15 μέτρων στο Προάστιο Μάνης – Επιχείρηση απεγκλωβισμού της οδηγού
To Top