ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Επιστολή “βόμβα” Μιωνή στη Βουλή-Για “παρακράτος” μιλά ο Παππάς-ΣΥΡΙΖΑ: Εμπλοκή και Σαμαρά

βαριές εκατέρωθεν κατηγορίες συνεχίστηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η ειδική κοινοβουλευτική προκαταρκτική εξέταση για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Φιτίλι» στη διαδικασία έβαλε η επιστολή που έστειλε στην προανακριτική ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Νίκος Παππάς τού είπε ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά». Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πραγματικό παρακράτος» με «κατασκευασμένες συνομιλίες».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στην συνομιλία που είχαν με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τού είχε αναφέρει: «Ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή, εδώ.  

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σήμερα αν τα γνώριζε όλα αυτά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας στους δημοσιογράφους, είπε: «Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας όπως θα έλεγε και ο κ. Τσίπρας».

Μάλιστα, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, «ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Παππάς: Έχουν παραποιηθεί οι διάλογοι με Μιωνή – Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη

Από την πλευρά του, ως προϊόν εγκλήματος χαρακτηρίζει ο Νίκος Παππάς τις συνομιλίες που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην Προανακριτική της Βουλής. Ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι οι διάλογοι έχουν παραποιηθεί ενώ προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παππά έχει ως εξής:

«Γελοίος αντιπερισπασμός της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά. Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ.

Και αυτό έγινε. Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis. Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας. Μέσα στο πανικό τους, όμως, ‘’πατάνε τα κορδόνια τους’’, απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους».

«Το όνομα του Σαμαρά αναμειγνύεται σε έγγραφο με μίζα»

Στο μεταξύ, ο Σπυρίδων Λάππας βουλευτής Καρδίτσας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το έγγραφο που έφτασε στην Επιτροπή και δείχνει μίζα σε Παπασταύρου, ενώ αναφέρεται και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά, δηλώνει: «Προτείνουμε να σταλεί επείγον έγγραφο στην Εισαγγελία Διαφθοράς και να ρωτηθεί:

  • Ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς
  • Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται
  • Ποιοι είναι οι ευνοημένοι
  • Με λίγα λόγια: ποιοι τα πήραν;».

Λίγο αργότερα, ήρθε και το σχόλιο πηγών Προανακριτικής: «Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ. σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ μέσω στενού του συνεργάτη ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία, η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή. Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ». «Για ποιον λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας», διερωτώνται οι ίδιες πηγές.

samaras.jpg

Το επίμαχο έγγραφο

ΣΥΡΙΖΑ: “ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ”

Επείγον ερώτημα στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζήτησε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική προκειμένου η εισαγγελία να απαντήσει αν ισχύουν καταγγελίες όπως αναφέρονται σε έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή για μίζα στον συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ,Σταύρο Παπασταύρου και ποσό ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Ιανουαρίου του 2015. Το έγγραφο αναφέρεται και στο όνομα Σαμαρά”.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν σήμερα στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς και σύμφωνα με αυτά με βάση κατάθεση της ελληνικής καταγωγής Αρτεμις Νιάρου, εργαζομένης στην στην ελβετική εταιρία Diligence, που έχει ως αντικείμενο τη συλλογή στοιχείων για οικονομικά εγκλήματα, υποστηρίζει πως έχει στα χέρια της πληροφορίες για τον Σταύρο Παπασταύρου, τον Γιάννη Προκόπη και τον Μάρκο Καμχή, «ιδιώτες που φέρουν το όνομά τους στα κατάλογο Lagarde».

Μέσα από το σχεδιάγραμμα η κυρία Νιάρου υποστηρίζει, πως τα 2.600.000 ευρώ, τα οποία είχαν σταλεί από την εταιρία Fairwinds assets, με έδρα τον Παναμά, στον Σταύρου Παπασταύρου όσο ήταν σύμβουλος του κ. Σαμαρά είχαν χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα για την προεκλογική καμπάνια του πρώην πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2015.

Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή Μιωνή είναι για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο

«Ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο», σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι η σημερινή κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου. «Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμαΈνα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε:

«Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του», ανέφερε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, ο κ. Παπαγγελόπουλος.

πηγή:http://www.ethnos.gr/politiki/111825_proanakritiki-epistoli-bomba-apo-mioni-gia-parakratos-mila-o-pappas

και πηγή:http://www.real.gr/politiki/arthro/syriza_yparxei_eggrafo_gia_mizes_se_papastaurou_samara_papaggelopoulos_auto_einai_to_pragmatiko_kykloma-648127/

Προανακριτική: Επιστολή “βόμβα” Μιωνή στη Βουλή-Για “παρακράτος” μιλά ο Παππάς-ΣΥΡΙΖΑ: Εμπλοκή και Σαμαρά
To Top