ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις εργασίες στα σχολεία που κάνει ο Δήμος Καλαμάτας-Δεν είμαστε απέναντι”

Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα το μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Κολοβός, αποκαθιστώντας τα πράγματα σχετικά τον ντόρο που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα με τα έργα συντήρησης που κάνει ο Δημος Καλαμάτας στα σχολεία και τον ρόλο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας. Ο Γιάννης Κολοβός ξεκαθάρισε ότι η Ενωση αναγνωρίζει το έργο που κάνει στα σχολεία ο Δημος με τις παρεμβάσεις, τις επισκευές και όλη την προσπάθεια που γίνεται ώστε να παρέχεται ένα αξιοπρεπές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά. “Είναι αρκετό αυτό; Όχι, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”, είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε στο “τεύχος” με τα προβλήματα που συνέταξε το καλοκαίρι η Ένωση Γονέων και έδωσε στον Δήμο Καλαμάτας προκειμένου να βοηθήσει και το έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών ώστε να λυθούν χρόνια προβλήματα υποδομών.

Ξεκαθάρισε ότι “η Ένωση Γονέων δεν είναι γραφείο μηχανικών”, και πως ο ρόλος της δεν περιορίζεται σε αυτό αλλα αντίθετα όλο αυτο το διάστημα διοργανώνει ενημερώσεις στα σχολεία σε συνεργασία με την Αστυνομία, ωστε τα παιδια να ενημερωθούν και να προστατευθούν από κοινωνικα προβλήματα όπως τα ναρκωτικα, αλλά και μέσα από άλλες δράσεις ενημερωτικές και εκπαιδευτικές, οπως η σωστή κυκλοφοριακή αγωγή κτλ., δράσεις που αποσιωπήθηκαν, ενώ αντιθέτως δόθηκε έμφαση στα προβλήματα των σχολικών υποδομών και στις σχετικές δηλώσεις της Ένωσης.

“Μην αποδομούμε το έργο της Ένωσης Γονέων και το χρησιμοποιούμε όπως βολεύει τον καθένα”

Άφησε ωστόσο σοβαρές αιχμές για επικοινωνιακή εκμετάλλευση και ερμηνεία κατά το δοκούν των ανακοινώσεων και συνεντεύξεων της Ένωσης για τις τεχνικές εργασίες στα σχολεία λέγοντας, ότι η Ένωση δεν είναι απέναντι στον Δήμο, αλλά βοηθάει στο έργο του, με σκοπό καλύτερες συνθήκες στα σχολεία.  “Μην αποδομούμε το έργο της Ένωσης και το χρησιμοποιούμε όπως βολεύει τον καθένα”, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για όσους το τελευταίο διάστημα ορμώμενοι από τις ανακοινώσεις της Ένωσης “επιτέθηκαν” στη Δημοτική Αρχή.

Ο Γιάννης Κολοβός “φώτισε” και άλλες δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα που κάνει η Ένωση, η οποία δεν περιορίζεται σε  καταγγελτικού χαρακτήρα ανακοινώσεις, όπως τεχνηέντως προσπάθησε να περάσει μερίδα του Τύπου και των ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τους γονείς “στα κάγκελα” με αφορμή τις εργασίες που γίνονται, και τα σχολεία σε άθλια κατάσταση.

Άλλωστε απο τον Δήμαρχο ανακοινώθηκε οτι θα υπάρχει συνεργείο καθ’ ολη τη διάρκεια της σχολικής χρονιας που θα παρεμβαίνει στα προβλήματα που παρουσιάζονται και πως οι εργασίες θα γίνονται καθ’ ολη τη διάρκεια του χρόνου  με νέο κύκλο εργασιών στις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

To Top