ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα με συλλήψεις για τον Αστυνομικό Σταθμό του Αεροδρομίου Καλαμάτας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
11 ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ

Από αρχές Μαΐου ξεκίνησε η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Καλαμάτας στο Αεροδρόμιο. Ο Αστυνομικός Σταθμός διαθέτει 17 οργανικές θέσεις.

Αυτή τη στιγμή στον Αστυνομικό Σταθμό του Αεροδρομίου της Καλαμάτας υπηρετούν 11 αστυνομικοί [1 αξιωματικός, 4 υπαξιωματικοί και 12 αστυφύλακες].

Όπως μας δήλωσε στο MessiniaLIVE ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας πλέον υπάρχει αστυνομικός στο Αεροδρόμιο όλο το 24ωρο, και από 1η Ιουνίου ενισχύεται ο Σταθμός με 11 μόνιμους αστυνομικούς που έρχονται από την Αττική οι περισσότεροι και ένας από τη Μεγαλόπολη. Όπως είχε επισημανθεί και όταν ανακοινώθηκε η ίδρυση του Αστυνομικού Σταθμού, το νέο αστυνομικό προσωπικό [οι μόνιμοι αστυνομικοί] έρχεται από περιοχές εκτός Νομού, ώστε να μην αποδυναμωθεί η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη.
Μάλιστα, από 1η Ιουλίου τον Αστυνομικό Σταθμό του Αεροδρομίου θα ενισχύσουν και 7 δόκιμοι αστυνομικοί. Ώστε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου που είναι και η κορύφωση της τουριστικής κίνησης, να υπάρχει πλήρης αστυνομική κάλυψη των αναγκών του Αεροδρομίου.

Ο Αστυνομικός Σταθμός του Αεροδρομίου Καλαμάτας έχει επιφορτιστεί με τα καθήκοντα αστυνόμευσης και εποπτείας του πολυσύχναστου πλέον αεροδρομίου, με την ραγδαία αύξηση στην επισκεψιμότητα, [εποχικά από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο], ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα η οργανική δύναμη θα τίθεται στη διάθεση της αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Αναμφίβολα με τη λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού, το Αεροδρόμιο Καλαμάτας διαθέτει πλέον ικανή αυτόνομη δύναμη για να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα, αφού σε καθημερινή σχεδόν βάση, συλλαμβάνονται με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλοδαποί που επιχειρούν να ταξιδέψουν μέσω του αεροδρομίου, χρησιμοποιώντας το ως πύλη εξόδου για ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και ο έλεγχος στους εισερχόμενους ταξιδιώτες.

2 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Συνελήφθησαν, χθες (18.5.2018) το πρωί και το απόγευμα, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ και ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για πλαστογραφία, Ψευδή Ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 19χρονου και του 29χρονου, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μόναχο και για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, αντίστοιχα, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τους αστυνομικούς ελέγχους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών Βουλγαρίας και ένα Διαβατήριο Αρχών Πακιστάν.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Μαίρη Περδικέα

Πρεμιέρα με συλλήψεις για τον Αστυνομικό Σταθμό του Αεροδρομίου Καλαμάτας
To Top