ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρεμιέρα με ψώνια στην Καλαμάτα και τσουχτερό κρύο

ΜΕ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Άνοιξε σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και με συγκεκριμένους κανόνες το λιανεμπόριο και στην πόλη της Καλαμάτας και αρκετός κόσμος έσπευσε από το πρωί για τις αγορές του. Η πρώτη εικόνα από τα ανοικτά καταστήματα παρουσιάζει και «ουρές» σ’ αυτά των μεγάλων αλυσίδων, παρά το κρύο, ενώ όλοι τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα, και δεν είδαμε κάποιον χωρίς μάσκα.

Μπορεί το κρύο να ήταν τσουχτερό όμως υπήρχε σημαντική αναμονή στις ουρές

Ήταν καιρός να “ξαναζωντάνεψει” το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, ενώ λειτούργησαν με ραντεβού και πάλι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Οδηγίες στην είσοδο των καταστημάτων και εκπτώσεις που φτάνουν και στο 60% για να ζεσταθούν τα ταμεία και να καλυφθούν οι υποχρεώσεις

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη και οι χειμερινές εκπτώσεις, που αναμένεται να δώσουν μια ανάσα και μία ακόμα ευκαιρία, ώστε να αποφευχθεί ένα κύμα λουκέτων και συνακόλουθα, απωλειών σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

Το αδιαχώρητο και στα πάρκινγκ όπου δύσκολα έβρισκες ελεύθερη θέση

Συνολικά σε όλη τη χώρα επανήλθαν στην εργασία τους περίπου 140.000 άτομα ενώ για τους πελάτες η μετακίνηση γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

To Top