Μουσική

Πρεμιέρα για το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Πρεμιέρα χθες, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Φίλοι της κιθάρας απόλαυσαν στο πρώτο μέρος της παράστασης έργα μέσα από μια χρονική αναδρομή του Φεστιβάλ, από την παιδική και εφηβική κατηγορία. Στη συνέχεια, ως το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ, ο εξαιρετικός Γιώργος Νούσης παρουσίασε διάφορα έργα.

 

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επέστρεψε και θα προσφέρει στο κοινό συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, ατομικά μαθήματα, διαλέξεις και masterclasses, όλα με κεντρικό άξονα την κιθάρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Κουφουδάκη.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι ο εμπλουτισμός του με καλλιτέχνες του διεθνούς στερεώματος της κιθάρας.

Ο Γιώργος Νούσης ζει μόνιμα στη Βιέννη και έχει πλούσιο συνθετικό έργο και λαμπρή καριέρα στο χώρο της κλασικής κιθάρας. Η συνεργασία του συνθέτη με το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζει αδιάκοπα να αφήνει το αποτύπωμά της στο ρεπερτόριο της κλασικής κιθάρας. Οι βραβευμένοι διαγωνιζόμενοι των τελευταίων επτά ετών στην κατηγορία «Καλύτερη Ερμηνεία Υποχρεωτικού Έργου» παρουσίασαν έργα του συνθέτη.

Σε αυτή την εναρκτήρια συναυλία για το Φεστιβάλ συμμετείχαν ακόμα τελειόφοιτοι σπουδαστές, οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Βίκη Βασιλειάδη, Νικόλας Παλαιολόγος, Αντώνης Κουφουδάκης καθώς και ο ίδιος ο συνθέτης!

Σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 ώρα 20:00, στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Θ.Αγγελόπουλος (Αριστομένους 95), στο πλαίσιο των απολυτηρίων εξετάσεων Μουσικής Δωματίου, οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Ιάσονας Γεωργιόπουλος και Μαρία Μάρκοβα θα μας παρουσιάσουν μία συναυλία με έργα των:
G.P. Telemann, F.Schubert, M.D.Falla,H.V.Lobos,A.Piazzolla, E.Gismonti, F.G.Lorca, Στ. Γυφτάκη, Θ.Παναγόπουλου και Γ.Νούση.

Παίζουν μαζί τους οι μαθητές και απόφοιτοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας:
Αμβροσία Ματσούκα, κιθάρα
Κωνσταντίνα Μαλαπάνη, κιθάρα
Χαράλαμπος Κουσούλης , κιθάρα

Οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας:
Γιώργος Παυλάκος, φλάουτο με ράμφος
Κατερίνα Παλαιολόγου, σοπράνο
Αντώνης Μαζιώτης, βιολί
Βίκυ Βασιλειάδη, φλάουτο

Οι σολίστ:
Νικόλας Παλαιολόγος, ούτι
Γιώργος Νούσης, κιθάρα

Πρεμιέρα για το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας
To Top