Αθλητισμός

Πρέμιερ Λιγκ: Πρώτο ματς που αναβάλλεται λόγω κορονοϊού

Στην Premier League μέχρι στιγμής είχαν καταφέρει να διαχειριστούν καλά την πανδημία, αφού οι 10 πρώτες αγωνιστικές, από τις 12 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, είχαν γίνει δίχως ούτε μια αναβολή.

Όμως, η αρχή έγινε με το Άστον Βίλα – Νιούκαστλ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή (04/12), αλλά τελικά πήρε αναβολή εξαιτίας πολλαπλών κρουσμάτων στις «καρακάξες».

Αρχικά, το προπονητικό κέντρο της ομάδας έχει κλείσει μετά από την αποκάλυψη πως πέντε παίκτες του Στιβ Μπρους βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό την Δευτέρα ενώ σύμφωνα με πηγές από το Νησί υπάρχει πολύ μεγαλύτερος αριθμός παικτών που έχουν μολυνθεί.

Βάσει κανονισμού στην Premier League, πρέπει ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να φτάνει τα 14, ώστε να αποφασιστεί η αναβολή ενός αγώνα, αφού ο βασικός στόχος είναι να γίνονται τα ματς.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό από τη Νιουκάστλ πόσα είναι τα κρούσματα και το ποιοι έχουν νοσήσει.

Η Πρέμιερ Λιγκ δήλωσε ότι συμφώνησε ότι τη Νιουκάστλ δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί και να “προετοιμαστεί με ασφάλεια” για τον αγώνα στο Villa Park την Παρασκευή.

Μετά από «εκτεταμένη διαβούλευση» με τους δύο συλλόγους, τους συμβούλους της PHE και της Premier League, το πρωτάθλημα δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε για την αναβολή του αγώνα με «προτεραιότητα την υγεία των παικτών και του προσωπικού».

Η ομάδα του Μπρούς έχει επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου με την Γουέστ Μπρόμγουιτς Άλμπιον, πριν από ένα ταξίδι στη Λιντς τέσσερις ημέρες αργότερα.

Πρέμιερ Λιγκ: Πρώτο ματς που αναβάλλεται λόγω κορονοϊού
To Top