Αθλητισμός

Premier League: Τα έσοδα των συλλόγων από τις φανέλες κόβουν την ανάσα

Αστρονομικά ποσά στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Οι σύλλογοι της Premier League έχουν συγκεντρώσει στην αγωνιστική περίοδο 2022-23 το ποσό-ρεκόρ των 550 εκατομμυρίων ευρώ (462,5 εκατομμύρια λίρες) από συμφωνίες χορηγίας για τις φανέλες τους.

Οι 20 σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας στην Αγγλία έχουν εξασφαλίσει 427 εκατομμύρια ευρώ (360 εκατομμύρια λίρες) από τις χορηγίες στο μπροστινό μέρος της φανέλας, ενώ τα έσοδα από τις συμφωνίες για τα μανίκια της φανέλας είναι 121,6 εκατομμύρια ευρώ (102,5 εκατομμύρια λίρες), όπως επισημαίνει η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail».

Σύμφωνα με αυτή, η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή του πίνακα με τα περισσότερα έσοδα από τη συμφωνία χορηγίας για το μπροστινό μέρος της φανέλας. Η Etihad Airways πληρώνει λίγο λιγότερο από 60 εκατομμύρια ευρώ (50 εκατομμύρια λίρες) στους πρωταθλητές Αγγλίας αυτή τη σεζόν, μετά από μια -σταδιακή- αύξηση της συνεργασίας τους.

Οι «πολίτες» κερδίζουν 3,6 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τη συμφωνία μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και TeamViewer.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» και η Τσέλσι έχουν τα υψηλότερα έσοδα από τους χορηγούς για τα μανίκια στις φανέλες τους: DXC και AmberGroup πληρώνουν αμφότερες 23,7 εκατομμύρια ευρώ (20 εκατομμύρια λίρες) ετησίως.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα που παρουσιάζει η αγγλική εφημερίδα, η Νότιγχαμ Φόρεστ, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τους χορηγούς της, οι οποίοι, σύμφωνα με την Daily Mail, θα μπορούσαν να αξίζουν λίγο λιγότερο από 12 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Έβερτον και Άστον Βίλα συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με πιθανούς χορηγούς για τα μανίκια στις φανέλες τους.

Premier League: Τα έσοδα των συλλόγων από τις φανέλες κόβουν την ανάσα
To Top