Αθλητισμός

“Πρασσάς και δυο -τρεις ακόμη θα βάλουμε τα χρήματα. Ο υπόλοιποι;”

Παλτόγλου: Δύσκολα θα ξεκινήσει η Football league, φέρει ευθύνη ο Αυγενάκης

Στο ραδιόφωνο «Βόλος 98.6 FM» και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο Άρης Παλτόγλου κάνοντας την εκτίμηση πως δύσκολα θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Football league καθώς λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να καλύψουν τις προϋποθέσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Όπως αναφέρει το goalpost, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αιγάλεω εξέφρασε την άποψη πως επιτέλους πρέπει να μπουν σοβαρά κριτήρια όσον αφορά τη συμμετοχή ομάδων σε επαγγελματικά πρωταθλήματα και τόνισε πως βασικός υπεύθυνος της μη έναρξης των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ είναι ο κ. Αυγενάκης που τον περίμεναν μέχρι τον Οκτώβριο να πάρει την απόφαση ενοποίησης των δύο κατηγοριών.

«Δεν μπορεί να αρχίσει πρωτάθλημα χωρίς οι ομάδες να έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Το ότι ακόμη δεν έχουν πάρει πιστοποιητικά συμμετοχής κάποιες ομάδες, είναι κι αυτός ένας λόγος καθυστέρησης της έναρξης των πρωταθλημάτων», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αιγάλεω.

Για την εκτίμησή του όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ ο κ. Παλτόγλου φάνηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος: «Πιστεύω πως δεν θα γίνουν καθόλου παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Αυτή την αίσθηση έχω. Πιστεύω πως θα πάμε σε αναδιάρθρωση. Εκτιμώ πως δεν μπορούμε να παίξουμε. Το Αιγάλεω, η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου και δύο – τρεις ομάδες ακόμα, μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο γιατί έχουν την οικονομική δυνατότητα οι ιδιοκτήτες τους. Οι υπόλοιποι πως θα το τηρήσουν;

Βλέπω τον ΠΣΑΠ να «φωνάζει». Τώρα οι ποδοσφαιριστές έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής και πληρώνονται. Θα είναι ωραία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να πληρώνονται τα πρωτόκολλα και να μένουν οι ποδοσφαιριστές απλήρωτοι; Θα είναι ευχαριστημένος ο ΠΣΑΠ από μία τέτοια εξέλιξη;»

Για τα χρήματα που είναι να πάρουν οι ομάδες και πως θα ανταπεξέλθουν στο πρωτάθλημα οικονομικά: «Ακόμα κι αυτό το σενάριο με τα χρήματα από το «στοίχημα» που έχει βγει στη δημοσιότητα πως θα πάρουν οι ομάδες, είναι στον «αέρα». Τα χρήματα που είναι να παίρνει, αυτή τη στιγμή, η κάθε ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, είναι 20-25 χιλ. ευρώ καθαρά. Εγώ θα τα βάλω τα χρήματα που χρειάζονται, ο Παπακωνσταντίνου θα τα βάλει, ο Τσιμπανάκος θα τα βάλει, ο Πρασσάς θα τα βάλει, πόσοι άλλοι θα τα βάλουν για να τρέξει το πρωτάθλημα;»

«Με 200-300 χιλιάδες μετοχικό κεφάλαιο, όλο το απόβλητο θα έμενε απ’ έξω»

«Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες Αυγενάκη στην καθυστέρηση της έναρξης αλλά και στο ότι δεν πήρε την απόφαση να κάνει την αναδιάρθρωση. Ήμουν και είμαι της άποψης να υπάρχουν αυστηρά κριτήρια. Ας έβαζε 200-300 χιλιάδες μετοχικό κεφάλαιο και θα βλέπαμε ποιοι θα μπορούσαν. Τι περίμενε; Μία νομοθετική ρύθμιση και όλα θα τελειώνανε. Όλο το απόβλητο θα έμενε απ’ έξω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

“Πρασσάς και δυο -τρεις ακόμη θα βάλουμε τα χρήματα. Ο υπόλοιποι;”
To Top