ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Πράσινο φως” για τη νέα γραμμή Νο 6 Αστικού λεωφορείου: Φρατζή- ΒΙΟΠΑ-Ακοβίτικα- Πανεπιστήμιο

Στην επαναλειτουργία της γραμμής Νο6 του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας μετά και την ομόφωνη έγκρισή της απόψε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Παντελή Δρούγα, η συγκεκριμένη γραμμή του Αστικού θα συνδέει κέντρο της πόλης με ΒΙΟ.ΠΑ. , Ακοβίτικα, και τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο.

Η γραμμή No6, που είχε αδρανήσει εδώ και μια δεκαετία περίπου, από το 2012, επανέρχεται δριμύτερη, με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας να εξυπηρετεί τους πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν από το κέντρο της πόλης έως και τον Αντικάλαμο. Συγκεκριμένα, η γραμμή θα έχει τερματισμό/αφετηρία την οδό Φρατζή, στη συνέχεια μέσω Αρτέμιδος θα κατευθύνεται στη Νέα Είσοδο, θα κάνει στάση έξω από το ΒΙΟ.ΠΑ. εξυπηρετώντας και τους επαγγελματίες και εργαζόμενους του Βιοτεχνικού Πάρκου της Καλαμάτας, στη συνέχεια θα διέρχεται από τα Ακοβίτικα, και θα καταλήγει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο. Τα δρομολόγια θα ξεκινούν από τις 08.30 το πρωί έως και τις 15.30 το μεσημέρι.

Έρχεται και νέα γραμμή με Κορδία

Στόχος του Δήμου Καλαμάτας, πάντα σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, είναι η καλύτερη και ευρύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσα από την ενεργοποίηση και λειτουργία νέων γραμμών σε διαφορετικές περιοχές της πόλης. Μάλιστα, στα σχέδια είναι να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα και γραμμή του Αστικού που θα συνδέει την πόλη με την περιοχή του Κορδία, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που θέλουν να μεταβαίνουν γρήγορα και εύκολα στο κέντρο της πόλης, αλλά και παράλληλα θα εξυπηρετεί πολύ κόσμο και τους καλοκαιρινούς μήνες.

To Top