Yποδομές

Κολυμβητήριο Καλαμάτας: “Πρασίνισε” πάλι το νερό-Μόνιμη λύση προωθεί ο Δήμαρχος-Έρχεται η “σκούπα” του βυθού

ΔΙΑΚΟΠΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ-ΕΓΙΝΕ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΑΚ

Διακοπή προπονήσεων από τους Συλλόγους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των μετρήσεωνΈρχεται νέα σκούπα βυθού αξίας 25.000 ευρώ

Ανάστατοι είναι γονείς που τα παιδιά τους προπονούνται στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας και προπονητές από την εικόνα που παρουσίαζε χθες το νερό στην πισίνα του Κολυμβητηρίου. Το νερό είχε μια πράσινη απόχρωση, ενώ ήταν θολό σε κάποια σημεία, με αποτέλεσμα αυτό να θορυβήσει τους υπεύθυνους του χώρου και να αναστείλουν όλες τις προπονήσεις, έως ότου εντοπιστεί ποιά είναι η αιτία του προβλήματος και αντιμετωπιστεί. Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου που μάλιστα έσπευσε και στο Κολυμβητήριο για να δει ιδίοις όμμασι τι ακριβώς συμβαίνει. Διαβεβαίωσε ότι  θα προμηθευτεί ο Δήμος σύγχρονη σκούπα βυθού, για καθαρισμό και δεσμεύτηκε για ελέγχους της ποιότητας του νερού  από τη ΔΕΥΑΚ κάθε εβδομάδα.

ΚΑΙ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η πισίνα τα τελευταία 24ωρα πρασίνισε, όπως είχε συμβεί και πριν από δύο μήνες, γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους των συλλόγων να προχωρήσουν σε διακοπή των προπονήσεων έως ότου δοθεί λύση στο πρόβλημα και υπάρξει ενημέρωση, εάν εκτός από την αισθητική πλευρά του θέματος υπάρχει και κίνδυνος για τους αθλούμενους.
Το MessiniaLive βρέθηκε στο Κολυμβητήριο και καταγράψαμε το πρόβλημα, συνομιλώντας με τον Πρόεδρο του ΑΡΓΗ Γιάννη Καλαμαρά και τον Προπονητή του ΝΟΚ Στάθη Μπακολιά.

Αυτή την εικόνα είχε το νερό το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι προπονήσεις των Συλλόγων

O ΑΡΓΗΣ θα κάνει κανονικά προπονήσεις.

Ούτε σήμερα Παρασκευή θα γίνουν προπονήσεις του ΝΟΚ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κολυμβητήριο και έκανε αυτοψία στο χώρο, μαζί με την Αντιδήμαρχο Ελένη Αλειφέρη, συνομιλώντας με τους υπεύθυνους για να δοθεί μια οριστική – αν είναι εφικτό – λύση.

Η χλωρίωση πλέον του νερού γίνεται από αυτόματο χλωριωτή, που έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγους μήνες, ενώ απόφαση του δημάρχου είναι να εξοπλιστεί άμεσα το κολυμβητήριο με σύγχρονη σκούπα βυθού, η οποία και θα σαρώνει τον βυθό της πισίνας κάθε βράδυ μετά το τέλος των προπονήσεων.
Το κόστος του συγκεκριμένου εξοπλισμού ανέρχεται σε 25.000 ευρώ, ποσό που θα διατεθεί άμεσα ώστε να να γίνει η προμήθεια του και να δοθεί τέλος στο πρόβλημα.
Αυτή τη στιγμή η πισίνα διαθέτει σκούπα βυθού αλλά η τεχνολογία αλλά και η αποτελεσματικότητά της είναι απαρχαιωμένη.
Να σημειώσουμε επιπλέον ότι στον βυθό της πισίνας δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση στους αρμούς των πλακιδίων και αυτό επιβαρύνει την πισίνα με χρήση επιπλέον χλωρίου αλλά και με συσσώρευση μικροοργανισμών στα σημεία αυτά, κάτι που με το επόμενο άδειασμά της, πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας συνομιλεί με τον συντηρητή της πισίνας παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΡΓΗΣ.

Αναλύσεις από τη ΔΕΥΑΚ

Τα δείγματα που πήρε υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ.

Ο πρόεδρος του ΑΡΓΗ Γιάννης Καλαμαράς μας είπε ότι η κατάσταση με την υπερχείλιση βελτιώθηκε σημαντικά και η νέα σκούπα θα βοηθήσει σημαντικά

Τα δείγματα πάνε για έλεγχο- Πρώτη εκτίμηση του ελεγκτή, το χλώριο είναι σε καλό επίπεδο. 

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΩΝ

Επίσης, σύμφωνα με απόφαση του Θανάση Βασιλόπουλου στο εξής θα γίνεται  εβδομαδιαία δειγματοληψία για την ποιότητα του νερού από την ΔΕΥΑΚ η οποία θα προβαίνει και στις σχετικές ανακοινώσεις.
Μάλιστα, άνθρωπος της ΔΕΥΑΚ βρέθηκε το απόγευμα στο κολυμβητήριο Καλαμάτας και πήρε δείγμα νερού ώστε να προχωρήσει άμεσα σε αναλύσεις.
Η εικόνα της πισίνας ήταν σαφώς καλύτερη το απόγευμα της Πέμπτης καθώς έγινε υπερχείλιση και το νερό καθάρισε κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΝΙΑΣ ΚΟΥΖΗ

Θέση για το θέμα πήρε η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, Τόνια Κουζή, η οποία με ανάρτησή της απευθύνει μια σειρά ερωτημάτων προς τον αθλητικό φορέα του Δήμου Καλαμάτας.
Τα ερωτήματα της κ. Κουζή:
1.Ποιος είναι ο ο υγειονομικά υπεύθυνος;
2.Ποια είναι η θέση του υγειονομικού ως υπηρεσία γιατί δεν υπάρχει αυτεπάγγελτα έλεγχος – αυτοψία ;
3.Ανάρτηση καθημερινών μετρήσεων στοιχείων πισίνας γίνονται;
4. Ποιος είναι ο τεχνικός ασφαλείας;
5. Η κολυμβητική δεξαμενή τελικά έχει αδειοδότηση;

TI ANAKOIΝΩΣΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Σε νέα επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 06 Μαρτίου, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα, έλαβε εκ νέου ενημέρωση για την κατάσταση της κολυμβητικής δεξαμενής και τα όσα η Υπηρεσία έχει δρομολογήσει.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Δήμος προμηθεύτηκε και τοποθέτησε σύστημα αυτόματης χλωρίωσης. Επίσης έχει δοθεί εντολή προκειμένου να υπάρξει και προμήθεια σκούπας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα ελέγχου των δειγμάτων που ελήφθησαν από το νερό της πισίνας από τη ΔΕΥΑΚ, η μικροβιολογική ανάλυση αναμένεται αύριο Σάββατο. Σε ότι αφορά τη χλωρίωση, η ενημέρωση από την αρμόδια Υπηρεσία αναφέρει πως το χλώριο είναι εντός των ορίων που ο νόμος προβλέπει.

Σχετικά με την άλγη, πιθανότατα οφείλεται σε στερεά της γεώτρησης, το οποίο ελέγχεται προκειμένου να διορθωθεί. Από χθες, η πισίνα καθαρίζεται από σκούπα, κάτι που θα γίνεται καθημερινά. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ότι στοιχείο λείπει -με βάση τη μικροβιολογική εξέταση- θα διορθωθεί ώστε να επέλθει η ισορροπία.

Τέλος έχει δοθεί εντολή προκειμένου ο Αθλητικός Οργανισμός και ΔΕΥΑΚ να προβαίνουν διαρκώς σε μετρήσεις του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής”.

To Top