ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass: Έως τις 15 Ιουλίου η εξόφληση των ενισχύσεων για το ρεύμα

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα Power Pass προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν αιτήσεις για να πληρωθούν με ποσά από 18 έως και 600 ευρώ από τις υπέρμετρες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τα τέλη Μαΐου.

Έως και τις 15 Ιουλίου υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών να εξοφλήσει τους δικαιούχους της αναδρομικής επιδότησης για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα της πλατφόρμας Power Pass, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε αυτό να καταστεί δυνατό στα μέσα του τρέχοντος μηνός. Άλλη μια λεπτομέρεια που θα πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι είναι να έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση.
Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση θα έχουν όσοι πλήρωσαν το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 έως και Μάιο 2022 ρήτρα αναπροσαρμογής για τους λογαριασμούς τους μεγαλύτερη των 30 ευρώ και εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 45.000 ευρώ «καθαρά».

Πώς υπολογίζεται το εισόδημα για τους δικαιούχους

Συγκεκριμένα, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε όλους όσους το 2021 είχαν καθαρό οικογενειακό εισόδημα – μετά την αφαίρεση των φόρων – έως 45.000 ευρώ.
Ο χαρακτηρισμός «καθαρό εισόδημα» σημαίνει ότι από το συνολικό εισόδημα που αποκτήθηκε το 2020 και δηλώθηκε στην εφορία το 2021 αφαιρούνται οι φόροι δηλαδή ο φόρος που αναλογεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.
Με τον τρόπο αυτό, δικαίωμα για την επιδότηση αποκτούν και όσοι εμφάνισαν στην φορολογική δήλωση του 2021 οικογενειακά εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 45.000 ευρώ, καθώς το δηλωθέν εισόδημα που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό περιλαμβάνει και τους φόρους και έτσι είναι πάντα υψηλότερο από το καθαρό.
Υπολογίζεται λοιπόν με βάση αυτό το δεδομένο ότι δεν θα λάβουν επιδότηση όσοι είχαν «καθαρό» οικογενειακό εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ το 2021.

Power Pass: Έως τις 15 Ιουλίου η εξόφληση των ενισχύσεων για το ρεύμα – Ποιο εισόδημα “μετράει”

Power Pass: Έως τις 15 Ιουλίου η εξόφληση των ενισχύσεων για το ρεύμα
To Top