ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως θα κινηθεί το μέτωπο της κακοκαιρίας-Ρεκόρ βροχής στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας έως το πρωί της Κυριακής 03/01, αναμένεται να συνεχιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα  του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα δυτικά όπου ενδέχεται το βράδυ να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, έως τις 09:30 το πρωί.

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, μέτωπο κακοκαιρίας θα οργανωθεί κατά μήκος της Δυτικής Ελλάδας. Το μέτωπο κινούμενο προς τα ανατολικά, θα επηρεάσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 04/01 το σύνολο της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και με πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Πάντως, καθώς το μέτωπο θα μετατοπίζεται ανατολικότερα, τοπικές βροχές μικρότερης έντασης θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

To  μέτωπο της κακοκαιρίας αυτή την ώρα (19.17) ανοιχτά στο Ιόνιο πέλαγος, έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της Δευτέρας 04/01 στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα συνολικά ύψη βροχόπτωσης που αναμένονται έως το βράδυ της Δευτέρας και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων.

ΣΤΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με ταχύτητα ακόμα και 66 χιλιόμετρα την ώρα (8 μποφόρ) έφτασαν οι άνεμοι στην Καλαμάτα, όπως καταγράφεται και στη λίστα του meteo,του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τις μέγιστες πανελλαδικά ριπές ανέμου.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/article_view.cfm?entryID=1586

Πως θα κινηθεί το μέτωπο της κακοκαιρίας-Ρεκόρ βροχής στην Καλαμάτα
To Top