ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πως σχολίασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την “παράνομη” έκθεση στο Διοικητήριο

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στην πλειοψηφία των στελεχών της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου η απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να “κηρύξει” ως παράνομη την έκθεση που διοργανώνεται έμποσθεν του Διοικητηρίου Μεσσηνίας και μάλιστα να κάνει αναφορά και σε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, επικαλούμενη την παραβίαση του νόμου 4512/2018.

Το MessiniaLive ζήτησε από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου να σχολιάσει την κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής. Την χαρακτήρισε ως “εκδήλωση αλαζονικής συμπεριφοράς”, δήλωσε ότι τα πρόστιμα τα αποφασίζουν τα συλλογικά όργανα, και πως “είναι θετικό που θα τελειώσουμε μια για πάντα με αυτή τη φοβική νοοτροπία και άρνηση”.

Η ίδια δήλωσε ευχαριστημένη από το γεγονός ότι η πρώτη έκθεση για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αγκαλιάστηκε από τους φορείς της πόλης και από τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα θεωρεί ότι η παρουσία της πλειοψηφίας των υποψήφιων δημάρχων Καλαμάτας που έδωσαν το “παρών” στη χθεσινή τελετή εγκαινίων, σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής με τον Δήμο Καλαμάτας και προδιαγράφει τη μελλοντική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη νέα Δημοτική Αρχή για την από κοινού προώθησης σημαντικών γεγονότων τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού στην πόλη της Καλαμάτας.

ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: “ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ Ο κ.ΝΙΚΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ”

“Γενικά και καθολικά ο κ.Νίκας ήταν απέναντι από τα σημαντικά γεγονότα” δήλωσε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι “εξαιτίας του κ.Νίκα χάσαμε τα Street Relays, επειδή δεν ήθελε να παραχωρήσει για κάποιες ώρες, δρόμους της Καλαμάτας, και διοργανώνονται πλέον από το Ναύπλιο συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου”.

“Οι φορείς απευθύνονται πλέον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ξέρουν ότι από πλευράς Δήμου δεν υπάρχει συμμετοχή”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε το Τουρνουά Γυναικών Ποδοσφαίρου που θα έρθει τον Μάϊο στην πόλη της Καλαμάτας με τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του Βελγίου.

ΜΠΟΥΖΑ: “ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ”

Ευχαριστημένη από τη διοργάνωση για πρώτη φορά μιας έκθεσης για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δήλωσε και η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, λέγοντας ότι τέτοιου είδους εκθέσεις δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν, καθώς δίνουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις του θεματικού τουρισμού να δείξουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους στον κόσμο, αλλά και πλέον οι επισκέπτες δεν μένουν μόνο “στον ήλιο και τη θάλασσα” αλλά επιδιώκουν να περάσουν τις διακοπές τους ασχολούμενοι με outdoor activities, δηλαδή με δραστηριότητες στη φύση. “Εμείς είχαμε υποχρέωση να στηρίξουμε το πρώτο βήμα των φορέων της πόλης και των ανθρώπων του εναλλακτικού τουρισμού, και το κάναμε με μεγάλη χαρά και χωρίς δεύτερες σκέψεις.”

Χαρακτήρισε “πρωτοφανή και εχθρική συμπεριφορά που δεν αρμόζει στην αυτοδιοίκηση”, την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να θεωρήσει ως “παράνομη” τη διοργάνωση της έκθεσης. “Η Αυτοδιοίκηση είναι συνέργειες, είναι συμπόρευση για να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της στην ανάπτυξη και να ξεπεραστούν τα προβλήματα των πολιτών”. Η ίδια έκανε λόγο για “μαύρη σελίδα στην πορεία του απερχόμενου Δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος δεν κατανόησε ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για το καλό της κοινωνίας.

ΓΚΟΥΝΗΣ: “ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΠΑΡΕΑ” 

“Ανοίγουμε νέους δρόμους και ορίζοντες για τον τουρισμό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνη, λέγοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα για τον εναλλακτικό τουρισμό. Ερωτηθείς για το που βρίσκεται η Καλαμάτα και ευρύτερα η Μεσσηνία στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού, ο ίδιος εκτιμά ότι έχουμε μείνει πίσω, ωστόσο συμπλήρωσε πως “τώρα μπαίνουμε στον διάλογο αυτόν, τώρα ανοίγονται τα θέματα αυτά”. 

Αναφορικά με την “παράνομη” έκθεση, το χαρακτηρισμό που απέδωσε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτα στην ALTE Peloponnese,  δήλωσε πως επιστρέφει τον χαρακτηρισμό “ανεκδιήγητη παρέα της Πελοποννήσου” και θεωρεί πως πρόκειται για “ανεκδιήγητη παρέα της Καλαμάτας”. “Είναι απαράδεκτο να έχουμε τέτοιες αντιδράσεις, καθώς σήμερα έχουμε εδώ 60 εκθέτες, 60 οικογένειες που έχουν τις επιχειρήσεις τους και ζουν από τον εναλλακτικό τουρισμό”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

To Top