ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς φαίνεται από τον δορυφόρο η κακοκαιρία-Από το βράδυ πτώση θερμοκρασίας στη Μεσσηνία

Αργά το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων το ψυχρό μέτωπο όπως αναμενόταν πέρασε τα βόρεια σύνορα της χώρας μας προκαλώντας βροχοπτώσεις στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους που τοπικά δημιούργησαν προβλήματα. Η θέση του ψυχρού μετώπου παρουσιάζεται στην παρακάτω δορυφορική εικόνα που καταγράφει τι συμβαίνει στη χώρα, σήμερα στις 11 το πρωί.

Η ηλιοφάνεια στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα παίρνει τη θέση των πυκνών νεφώσεων που δημιουργεί το μέτωπο, όμως η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας πλησιάζει τους 20°C το πρωί των Χριστουγέννων.

Δορυφορική εικόνα (25/12, 11:00 ώρα Ελλάδος) που δείχνει τις πυκνές νεφώσεις που δημιουργεί το ψυχρό μέτωπο, το οποίο παρουσιάζουμε με τη μπλε καμπύλη και τα τρίγωνα. Επιπρόσθετα εμφανίζονται μερικές ενδεικτικές θερμοκρασίες από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Στη Μεσσηνία το ψυχρό μέτωπο θα κάνει την εμφάνισή του μετά τις 7 το βράδυ με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από 15 βαθμούς που είναι αυτή την ώρα στην Καλαμάτα, στους 6 βαθμούς Κελσίου, που θα είναι όμως αισθητή για 3 βαθμούς Κελσίου. Αύριο, 26 Δεκεμβρίου, η πιο παγωμένη μέρα με θερμοκρασίες κοντά στους 4 βαθμούς ενώ στα πιο ορεινά της Μεσσηνίας η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους -1 βαθμούς.

Με πληροφορίες από: meteo.gr

Πώς φαίνεται από τον δορυφόρο η κακοκαιρία-Από το βράδυ πτώση θερμοκρασίας στη Μεσσηνία
To Top