Τροφή για σκέψη

“Πόρτα” στο Κάστρο Καλαμάτας για τους τουρίστες του Costa neoRiviera!

1.135 τουρίστες από 42 εθνικότητες επισκέφτηκαν σήμερα την πόλη της Καλαμάτας με το κρουαζιερόπλοιο Costa neo Riviera. Ο καιρός ήταν σχεδόν καλοκαιρινός και οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ξεχύθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας, περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα, ενώ κάποιοι εξ αυτών μεταφέρθηκαν με 6 λεωφορεία σε Αρχαία Μεσσήνη και Νιόκαστρο, αλλά και στη Μάνη και το Μυστρά.
Κάποιοι θέλησαν να περιηγηθούν την πόλη και έφτασαν μέχρι και το κάστρο της Καλαμάτας! Εκεί όμως τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς το κάστρο ήταν κλειστό!
Σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας του, το Κάστρο λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, εκτός Δευτέρας (χειμερινό ωράριο), ενώ το καλοκαίρι μέχρι και τις 8 το βράδυ επίσης εκτός Δευτέρας.

Έτσι έμειναν με τη χαρά και την προσδοκία πως θα μπορούσαν τις λίγες ώρες παραμονής τους στην Καλαμάτα να δουν και το ιστορικό κάστρο της.
Κάθισαν για αρκετή ώρα στην είσοδο του κάστρου, περιμένοντας να δουν αν υπήρχε περίπτωση να μπουν στους χώρους του και να απολαύσουν τη θέα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από ψηλά. Μάταια…
Εάν λοιπόν θέλουμε τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, θα πρέπει να φροντίσουμε να λύσουμε ως κράτος αυτές τις δυσλειτουργίες, που λειτουργούν αποτρεπτικά για τους τουρίστες, και αποτελούν άκρως αρνητική διαφήμιση για τη χώρα μας.
Γιατί είναι ωραίο να διαφημίζουμε τα αξιοθέατά μας, να μπορούν όμως και οι επισκέπτες μας να τα βλέπουν δια ζώσης και να μην μένουν μόνο στις φωτογραφίες και στους χάρτες.

Μαίρη Περδικέα

“Πόρτα” στο Κάστρο Καλαμάτας για τους τουρίστες του Costa neoRiviera!
To Top