Αθλητισμός

Συγκλονίζει ο Πομάσκι: “Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Τεντόγλου”

Συγκλονίζει ο Πομάσκι: “Να’ναι καλά τα 3 μαγειρεία σας στην Αγορά στην Καλαμάτα όπου πηγαίνουμε και παίρνουμε και περνάμε. Είμαστε 5 άτομα και μένουμε σε 5 σημεία σε σπίτια στην Καλαμάτα. Περιμένω τα λεφτά να μου στείλουν για να πληρώσουμε μεθαύριο. Η προετοιμασία τελειώνει”, δηλώνει ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου που εδώ και 10 μέρες προπονεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τους πρωταθλητές μας, αποκαλύπτοντας την δραματική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν ακόμα και οι πρωταθλητές αυτού του βεληνεκούς, με την απουσία οποιασδήποτε κρατικής στήριξης.

Με την ομιλία του καθήλωσε χθες τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας στηλιτεύοντας με τον τρόπο του την έλλειψη οποιασδήποτε συμβολής της Πολιτείας στην προετοιμασία των πρωταθλητών μας, που αγωνίζονται χωρίς χρήματα, χωρίς υποδομές, και θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΜΑΣΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΣΤΗΡΙΞΗ” ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής του στίβου Γιώργος Πομάσκι, μιλώντας χθες στην ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της παραλίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις θέσεις του ΚΚΕ, με λόγια που σίγουρα κανένας από τους παριστάμενους δεν περίμενε να ακούσει, περιέγραψε μία ζοφερή πραγματικότητα που πρέπει να προβληματίσει, τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού όσο και την Αθλητική ομοσπονδία και τους ανθρώπους της.
Σίγουρα ο εθνικός προπονητής είναι από τα άτομα που γνωρίζει απέξω και ανακατωτά τα προβλήματα που διαχρονικά υπάρχουν αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες των αθλητών και επιδιώκει τις αγωνιστικές επιτυχίες των αθλητών που προπονεί με κόπο και με υλικοτεχνικές ελλείψεις.
Εδώ και 10 μέρες προετοιμάζει στην Καλαμάτα τους αθλητές για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο μιας και οι συνθήκες στην πόλη μας έχουν βελτιωθεί και πληρούν μερικώς τις προϋποθέσεις για την προετοιμασία η οποία έχει περάσει από 40 κύματα με τον προπονητή να περιγράφει πως η οικονομική υποστήριξη από την ομοσπονδία είναι ελάχιστη σε βαθμό που είναι αδιανόητη για επαγγελματίες αθλητές και πρωταθλητές που φέρνουν στη χώρα μας μετάλλια και διακρίσεις
Κι εδώ υπάρχει η ευκαιρία – να δούμε και το θετικό της υπόθεσης – να αποκτήσει η Καλαμάτα, με τις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, εκείνες τις αθλητικές υποδομές για να γίνει το μόνιμο προπονητικό κέντρο των αθλητών και των πρωταθλητών της χώρας μας!

To Top