ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύωρες απολογίες στην Ανακρίτρια των έντεκα κατηγορουμένων

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:00

Μετά από 5 ώρες ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώτου από τους κατηγορούμενους. Ο 45χρονος πέρασε την πόρτα της κ.Ανακρίτριας λίγο μετά τις 13:30 και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, παρουσία των δικηγόρων του στις 18:45. Στη συνέχεια έγινε μια μικρή διακοπή και οι ανάκριση συνεχίζεται.

———————————————————————————————————————–
Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στις 9:10 οι απολογίες ενώπιον της κ. Ανακρίτριας Καλαμάτας, αρχικά των πέντε κατηγορουμένων που συνελήφθησαν την Τρίτη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, το οποίο φέρεται να συνδέεται με τη διακίνηση παράνομου χρήματος από τη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα την 1η Οκτωβρίου 2004.

Το πρωί συνοδεία αστυνομικής δύναμης προσήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας πέντε από τους έντεκα κατηγορούμενους και η διαδικασία της ανάκρισης, λόγω διαφόρων νομικών θεμάτων και λόγω προσαγωγής μαρτύρων υπεράσπισης που πρότειναν οι κατηγορούμενοι, ξεκίνησε το μεσημέρι με πρώτο τον 45χρονο, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Ράλλη αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του σε αξιόποινες πράξεις.

Η απολογία του διαρκεί μέχρι και αυτή την ώρα (15:00), ενώ η όλη διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Κυριακής.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Οι συλληφθέντες που έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν την νομική υπεράσπισή τους, έχοντας σχηματιστεί από την Αστυνομία δικογραφία 232 σελίδων και βαρύνονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κακουργηματική εκβίαση από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή, καθώς και για παράβασης των νόμων περί αναβολικών και όπλων, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι ότι έχουν όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία που ενισχύουν τον ισχυρισμό τους.
Μάλιστα οι συνήγοροι τους κάνουν λόγο για “πιθανές φορολογικές παραβάσεις και μόνο“.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive έχει αρχίσει ήδη η διερεύνηση της περιουσιακής κατάστασης και των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των κατηγορουμένων και έχουν εμπλακεί κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Αύριο, Κυριακή, θα απολογηθούν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, ενώ εκκρεμεί η σύλληψη ενός ατόμου, 32 ετών που είναι κάτοικος Αθηνών, με ένταλμα για παράνομη διακίνηση αναβολικών.
Η διαδικασία πάντως της κύριας ανάκρισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους κατηγορούμενους μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, διότι τότε παύει η προσωρινή κράτησή τους.

Πολύωρες απολογίες στην Ανακρίτρια των έντεκα κατηγορουμένων
To Top