ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυχρονόπουλος: “Η Καλαμάτα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον”

Για την απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Καλαμάτα Μπροστά” και υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Κοσμόπουλο, μιλά στο MessiniaLive ο πολιτικός μηχανικός, και μέλος του Δ.Σ της “Φάρις”, Τάσος Πολυχρονόπουλος.

“Η Καλαμάτα πρέπει να αλλάξει σελίδα”, δηλώνει, εκτιμώντας ότι υπάρχει μια στασιμότητα σε διάφορους τομείς τα τελευταία χρόνια, αλλά και στο κομμάτι του πολιτισμού, καθώς όπως υποστηρίζει, “δεν αξιοποιείται το τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει συγκεντρωθεί, οι τεράστιες δυνατότητες που έχουν κατακτηθεί όλα αυτά τα χρόνια.” Όπως μας εξηγεί πολιτιστικά δρώμενα γίνονται, “το θέμα όμως είναι αν αυτά έχουν την απαιτούμενη εξωστρέφεια για την πόλη ή απλώς γίνονται για κατανάλωση, ή για να ικανοποιούμε τον εκλογικό μας κόσμο”.

Ο ίδιος, όπως μας είπε, συστρατεύτηκε σε αυτή την προσπάθεια για εξωστρέφεια της Καλαμάτας, ώστε να κερδίσει η πόλη τη θέση που της αξίζει στο πολιτιστικό ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Εξηγεί γιατί τον εκφράζει ο συνδυασμός “Καλαμάτα Μπροστά” του Βασίλη Κοσμόπουλου, που όπως λέει έχει τη θέληση, την εμπειρία, τις γνώσεις να πάει την Καλαμάτα μπροστά ώστε να αλλάξει σελίδα. “Ένα καλύτερο μέλλον αξίζει σε αυτή την πόλη και ο συνδυασμός του Βασίλη Κοσμόπουλου έχει όλες τις προϋποθέσεις να το κάνει αυτό πράξη”, μας είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης μας παραθέτει τις απόψεις του και τους προβληματισμούς του για το εισιτήριο στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, για το ανοιχτό θέατρο Νέδοντα που βρίσκεται στα σκαριά αλλά και για την αξιοποίηση του κινηματογράφου Ηλέκτρα. Ο ίδιος αποδίδει τα εύσημα στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, υποστηρίζοντας ότι είναι μια θετική συγκυρία για την πόλη της Καλαμάτας που βρίσκεται σε αυτή την καίρια θέση ο Αλέξης Χαρίτσης και συμβάλει ως “παιδί της πολιτιστικής δουλειάς της πόλης μας” στην οικονομική στήριξη και ενίσχυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της πόλης μας.

To Top