ΜΕSSINIA LIVE

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Μεσσηνία

5 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 48ΩΡΟ

Ενώ ο καύσωνας συνεχίζεται-στους 41 βαθμούς έφτασε σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας- η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στη Μεσσηνία (επίπεδο κινδύνου 4) ένα βήμα δηλαδή πριν την κατάσταση συναγερμού (επίπεδο 5) που είναι και το ανώτατο επίπεδο κινδύνου.
Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι σε διαρκή ετοιμότητα ειδικά μετά και το μπαράζ πυρκαγιών που είχαν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες 48 ώρες.
Οι πυρκαγιές σε Κορώνη, Άνω Μέλπεια, Ασπρόχωμα, στο Κεντρικό, και Σολάκι επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό, και θέτουν σε συναγερμό όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσαν έκτακτη προειδοποίηση και συνέστησαν σε δήμους και αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται επί ποδός για άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

5 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

Να σημειωθεί ότι 5 Περιφέρειες της χώρας μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς (Αττικής, Ιονίων Νήσων,Στερεάς Ελλάδας,Δυτικής Ελλάδας,Πελοποννήσου). Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε επίπεδο κινδύνου 4 βρίσκονται για την Κυριακή, Μεσσηνία, Λακωνία και Κορινθία.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Πρόγνωση Καιρού για Κυριακή και Δευτέρα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Μεσσηνία
To Top