ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο στη Μεσσηνία-Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Δήμοι

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΣΕ ΔΑΣΗ ΚΑΙ “ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ”

Για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς-κατηγορία 4– για αύριο Σάββατο στη Μεσσηνία προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει. Επιπλέον, ενεργοποιείται η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και εν γένει δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (ευπαθείς περιοχές) της ΠΕ Μεσσηνίας.

 

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ-ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Προειδοποίηση για εγρήγορση και ετοιμότητα απευθύνει ο Δήμος Καλαμάτας. Όπως επισημαίνεται, απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα, με τις υδροφόρες σε επιφυλακή και τους πυροφύλακες σε εργασία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

“Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (ΠΕ Νήσων – Νήσος Κύθηρα)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199″, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Μ.Π.

 

Διαβάστε και αυτό:

Aπαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής σε δάση και “ευπαθείς” περιοχές της Μεσσηνίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο στη Μεσσηνία-Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Δήμοι
To Top