Αθλητισμός

Πόλο: Η μυθική ομάδα των Ούγγρων γίνεται ντοκιμαντέρ

Θα περιλαμβάνει αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές και ιστορίες που θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας

Η αγάπη των Ούγγρων για την υδατοσφαίριση είναι γνωστή και συνδέεται με τις μεγάλες επιτυχίες της εθνικής ομάδας, ιδιαίτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτά αποτέλεσαν και τη βάση για το ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν προσεχώς, που αφορά τη «χρυσή γενιά» του μαγυάρικου πόλο.

Πρόκειται για θρυλική ομάδα του Ντένες Κέμενι, η οποία κατέκτησε τρία συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (2000 στο Σίδνεϊ, 2004 στην Αθήνα, 2008 στο Πεκίνο) έναν παγκόσμιο και δύο ευρωπαϊκούς τίτλους και ανέβηκε στο βάθρο 24 φορές σε σύνολο 25 διεθνών διοργανώσεων (!) μέσα σε δώδεκα χρόνια.

Το ντοκιμαντέρ θα ξετυλίξει την ιστορία της στο φακό του σκηνοθέτη Τάμας Ζάκονι και θα περιλαμβάνει αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές, ιστορίες που θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, θα επιχειρήσουν να αποκαλύψουν τα «μυστικά» μίας από τις πλέον επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο Ντένες Κέμενι με τον αδικοχαμένο Τίμπορ Μπένεντεκ

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης, το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει ανέκδοτο υλικό συζητήσεων με τον Τίμπορ Μπένεντεκ, έναν από τους κορυφαίους παίκτες αυτής της γενιάς, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή πέρυσι.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο υποστηρίζεται από το Εθνικό Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Ουγγαρίας, αναμένεται να προβληθεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Πόλο: Η μυθική ομάδα των Ούγγρων γίνεται ντοκιμαντέρ
To Top