Υγεία

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη…

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνδρες που παίρνουν τρεις ή λιγότερες εβδομάδες άδεια πεθαίνουν νωρίτερα από όσους ξεκουράζονται περισσότερες ημέρες

Η άδεια δεν σώζει μονάχα την ψυχική μας υγεία, αλλά και τη ζωή μας γενικότερα, όπως αποδεικνύεται μέσα από νέα επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία περισσότερες από τρεις εβδομάδες διακοπών τον χρόνο αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Ελσίνκι που μελέτησαν τη ζωή 1.222 ανδρών στελεχών επιχειρήσεων διαπίστωσαν ότι όσοι έπαιρναν τρεις ή λιγότερες εβδομάδες άδειας τον χρόνο είχαν 37% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου συγκριτικά με όσους έπαιρναν περισσότερη άδεια ετησίως.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν από το στρες της εργασιακής καθημερινότητας «ακυρώνουν» όλα τα οφέλη που τυχόν να έχουν από την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, καθώς τείνουν να εργάζονται περισσότερες ώρες και να κοιμούνται λιγότερες, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.
«Μη νομίζετε ότι το να ακολουθείτε ένα κατά τα άλλα υγιεινό lifestyle μπορεί να σας αποζημιώσει για τη σκληρή δουλειά και την έλλειψη διακοπών.

Οι διακοπές κάνουν καλό στη μείωση του στρες» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Τίμο Στράντμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές μελέτησαν μόνο τα οφέλη της απουσίας από τη δουλειά, ανεξάρτητα από το αν οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν σε προορισμό μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν τα παραπάνω ευρήματα ισχύουν και για τις γυναίκες.

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη…
To Top