ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικό καλοκαίρι Καλαμάτας 2021: Έως 46.600 ευρώ το κόστος-Αναλυτικά το πρόγραμμα

Tην Παρασκευή το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη μεταξύ των οποίων και η εξειδίκευση πιστώσεων για την κάλυψη των δαπανών των εκδηλώσεων για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021”. Στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», προγραμματίζουν για το καλοκαίρι 2021 την διοργάνωση ενός συνόλου πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Πολιτιστικό
Καλοκαίρι 2021» στην πόλη και στην επικράτεια του Δήμου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα πάντοτε τη δημόσια υγεία.
Για πρώτη φορά φέτος πριν την διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, ξεκινάει ο μουσικός
κύκλος των συναυλιών, με τίτλο: «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

Μουσικά αφιερώματα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, από 6 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου, με εκλεκτούς Καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας ξεχωριστά προγράμματα για τις όμορφες νύχτες του καλοκαιριού.
Ήδη από το προηγούμενο έτος, ένας νέος θεσμός ξεκίνησε, το 2ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ, το οποίο φέτος θα διαρκέσει από 7 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Κάθε Τετάρτη δίνουμε ραντεβού στους μικρούς μας δημότες, ώστε να περνούν ευχάριστα με δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό την παιδεία και να γίνονται όλοι μια μεγάλη παρέα. Συμμετέχουν η Δημοτική Σχολή Χορού, συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου, προβολές από την Κινηματογραφική λέσχη, κουκλοθέατρο από την Πειραματική Σκηνή, Παιδικά θεάματα με παραμύθια, δραστηριότητες από τους πρόσκοπους.

Επίσης, στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού 2021, έχουν προγραμματισθεί 6 συναυλίες
στην Παραλία, στο Πάρκο του Λιμενικού και στους Δήμους – Κοινότητες, που συμμετέχουν τοπικά συγκροτήματα και ορχήστρες, όπως οι Blues- Escape, Βit για Βit, Εκτός Απροόπτου και Καλλιτέχνες από την Καλαμάτα .

Εντάσσονται επίσης :
o Συναυλία αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα μουσικής, με τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στην Παραλία και του Δημοτικού Ωδείου, στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, την Δευτέρα 21 Ιουνίου

o Επίσης επιπλέον 2 συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου 31 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

o Έκθεση Εικαστικών έργων των σπουδαστών της Κ.Ε ΦΑΡΙΣ, με τίτλο: « Μορφές και Χρώματα» στο Εικαστικό Εργαστήρι, την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 20.30, της οποίας η διάρκεια είναι από 24/06 έως 31/8/2021, με ωράριο Δευτέρα έως Παρασκευή, 19.00 έως 22.00.

o Χορευτική Παράσταση από την Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας, 27 Ιουνίου 2021 αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, με τίτλο «Ελευθερία», στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

o Συναυλίες της Φιλαρμονικής, στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στην πόλη της Καλαμάτας και στις Κοινότητες.
o Θεατρική παράσταση με το έργο “Υλικό Καποδίστριας”, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας, 2 & 3 Ιουλίου και επιστροφή τον Σεπτέμβριο, στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Το Παιδικό Πολιτιστικό Καλοκαίρι ολοκληρώνεται φέτος 1η Σεπετεμβρίου ημέρα Τετάρτη. «Θεατροπαιχνίδι» με την “Αυτοσχέδια Σκηνή” και την Μαρία Σκαφιδά.

Πιο αναλυτικά :

Α. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ – Πάρκο Σιδηροδρόμων
7 Ιουλίου – 25 Αυγούστου 2021

Οι συνολικές δαπάνες θα καλυφθούν από τους υπό κωδικούς του κωδικού Κ.Α. 00.6443 «Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», του δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2021 και έχουν ως εξής:

1) Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει τις δαπάνες της τεχνικής υποστήριξης των εκδηλώσεων που
περιλαμβάνουν: ηχητική – φωτιστική κάλυψη προϋπολογισμού 17.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, από τον σχετικό διαγωνισμό «Υπηρεσίες ηχητικών- φωτιστικών και χειρισμού αυτών, για την κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων έτους 2021», στον οποίο έχει αναδειχθεί ανάδοχος.

2) Η προβολή – διαφήμιση των εκδηλώσεων με τίτλο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021” προϋπολογισμού 5.000€ και

3) Η οργάνωση των εκδηλώσεων και οι αμοιβές καλλιτεχνών-συντελεστών, τα έξοδα του 2ου
Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ, και η κάλυψη διαμονής Μουσικού Σχολείου για συναυλία στο Φεστιβάλ Αθηνών, θα ανατεθεί από το Δήμο Καλαμάτας στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», αντί του ποσού των 46.600€, σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού κώδικα και του Ν. 4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και αφορά :

 

 

                                                                                                 ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

To Top