Τουρισμός

“Πολιτική επιλογή για εμάς η ενίσχυση της θέσης της Καλαμάτας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη”-Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή Τουρισμού

Με αφορμή τη συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, έκαναν δηλώσεις σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης.

Στην ενίσχυση της θέσης της Καλαμάτας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας μέσα από την εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι τους 3 μήνες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή στη νέα της αυτοδιοικητική περίοδο, και ο νέος αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης, έχει ήδη κάνει προεργασία πάνω στο σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου Καλαμάτας μαζί με το αρμόδιο Γραφείο Τουρισμού.

“Πολιτική επιλογή για εμάς η ενίσχυση της θέσης της Καλαμάτας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη"

Όπως δήλωσε ο Θανάσης Βασιλόπουλος, η Επιτροπή Τουρισμού έχει κρίσιμο ρόλο να παίξει, και το ζητούμενο είναι ο κοινός βηματισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Αναλυτικά ο Δήμαρχος δήλωσε:

“Για το Δήμο Καλαμάτας και τη Δημοτική Αρχή η ανάπτυξη και η ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος, η αναβάθμιση τουριστικών μας υπηρεσιών αλλά και η εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών για την ενίσχυση της θέσης της Καλαμάτας στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αποτελούν μια βασική προτεραιότητα, μία αν θέλετε πολιτική μας επιλογή.

Στην κατεύθυνση αυτή, εδώ και περίπου τρεις μήνες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τον Τουρισμό, ο Γιώργος Λαζαρίδης έχει κάνει μια καλή προσέγγιση και καθημερινά συνεργάζεται με τους υπηρεσιακούς προκειμένου όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί, οι μελέτες, τα όσα έρχονται μέσα από branding, το Master Plan, που ο Δήμος έτρεξε την προηγούμενη περίοδο, όλο λοιπόν αυτό το υλικό να το επικαιροποιήσουμε και με νέες ιδέες, προτάσεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο για την περιοχή τρόπο.

“Σημαντικό ρόλο θα παίξει η Τουριστική Επιτροπή"

Είναι βέβαιο, ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η τουριστική επιτροπή, η οποία συνεδριάζει μάλιστα την προσεχή Δευτέρα, και φυσικά, κάτι που το γνωρίζουμε όλοι καλά: Μεγάλη σημασία, και κρίσιμος παράγοντας στον όλο σχεδιασμό έχει να κάνει με τις συνεργασίες, με τις συνέργειες, με τον κοινό βηματισμό που οφείλουμε να αποκτήσουμε όλοι οι φορείς, δήμοι, περιφέρεια, ιδιώτες, στην κατεύθυνση ανάδειξης και το δυνατόν καλύτερης αξιοποίησης του τουριστικού μας προϊόντος.

Έχω εμπιστοσύνη στο Γιώργο, είμαι βέβαιος ότι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, με τους υπηρεσιακούς, με την επιτροπή και με όλους τους φορείς, γιατί ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων, θα οικοδομήσουμε γερά θεμέλια ανάπτυξης για την περιοχή μας, και θα πάνε τα πράγματα καλύτερα. Γιώργο καλή επιτυχία σε σένα και την Επιτροπή. Προφανώς στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα είμαι εκεί”.

Λαζαρίδης: "Οι συνέργειες ζητούμενο για εμάς"

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λαζαρίδης αναφέρθηκε στις επαφές και τις συζητήσεις που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι “οι συνέργειες είναι το ζητούμενο για εμάς. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ξεκινάμε δυναμικά”.

Δημοφιλέστερα

To Top