ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολεοδομική εξυπηρέτηση της Μεσσήνης απο Καλαμάτα

“ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ ΠΡΥΜΝΑΝ” Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μετά τις αντιδράσεις και τη δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση μηχανικών και πολιτών όσον αφορά στα πολεοδομικά θέματα του Δήμου Μεσσήνης, και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας να ακυρώσει -με την αιτιολογία του αναρμόδιου οργάνου-  τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για παύση πολεοδομικής υποστήριξης, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας εκ των πραγμάτων οπισθοχωρεί.
Με σημερινή του απόφαση ο Δήμος Καλαμάτας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τον Δήμο Μεσσήνης.
 Βέβαια η εξυπηρέτηση είναι προσωρινή-μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ ίδρυσης της Υπηρεσίας Δόμησης Μεσσήνης,  οπότε και θα λειτουργεί αυτή αυτόνομα.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται:
“Με εντολή του Δημάρχου, η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας θα εξυπηρετεί πολεοδομικά το Δήμο Μεσσήνης, μέχρι την έκδοση Φ.Ε.Κ. σύστασης και λειτουργίας της Πολεοδομίας του Δήμου Μεσσήνης, που θα γίνει εντός των προσεχών ημερών, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Μεσσήνης”.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ακυρώνει τις δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την παύση διοικητικής υποστήριξης.

 

Άλλωστε ο Δήμος Μεσσήνης στην προσφυγή του κατά των επίμαχων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είχε ζητήσει την διοικητική του υποστήριξη σε Πολεοδομικά θέματα απο την Καλαμάτα έως τις 31/12/2017, αίτημα που έγινε δεκτό απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Απόφαση, κατά της οποίας προσφεύγει ο Δήμος Καλαμάτας.
Ειρήσθω εν παρόδω πάντως, σύμφωνα με το άρθρο 77 του ν.4445/2016 δίνεται ρητά παράταση της διοικητικής υποστήριξης των Δήμων έως 1-1-2018.

Πολεοδομική εξυπηρέτηση της Μεσσήνης απο Καλαμάτα
To Top