Μουσική

Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας: “Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα ιστορικά τραγούδια της Κρήτης”

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Καλαμάτας

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την μουσική εκδήλωση με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από τα ιστορικά τραγούδια της Κρήτης».

Το εξαιρετικό Σύνολο Κρητικής και Ακριτικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με υπεύθυνη την καθηγήτρια Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής Γεωργία Ψαραδέλλη εκπονεί για το σχολικό έτος 2023-24 Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα « Παίζοντας στις κόρδες μου… Ακριτικά, Κρητικούς σκοπούς και τραγούδια». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συμμετέχει η Δ΄ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου με τη δασκάλα της μουσικής Θεοδώρα Κουσκουρέλου η οποία συντονίζει το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωριμία με τα ελληνικά παραδοσιακά όργανα και τραγούδια».
Στην εκδήλωση θα συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους η μόνιμη Επίκουρη καθηγήτρια αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ελένη Βολονάκη, η οποία θα προλογίσει την εκδήλωση καθώς επίσης η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας και το Σύνολο Μικρών Μουσικών που θα συμπράξουν με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του 24ου Δημοτικού.

Χώρος: Πολεμικό Μουσείο - Παράρτημα Καλαμάτας
Ημερομηνία: Κυριακή 31 Μαρτίου 2024
Ώρα: 19:00 μ.μ

Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας: “Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα ιστορικά τραγούδια της Κρήτης”

Δημοφιλέστερα

To Top