ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολεμική Αεροπορία: Ανανέωση με 12 νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη

Μετά από 50 χρόνια γίνεται προμήθεια Ολοκληρωμένου Συστήματος Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής

Πρίν από λίγες ημέρες υπεγράφη στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου και του εκπροσώπου της εταιρείας TECNAM, κ. Walter Da Costa, η Σύμβαση Προμήθειας Ολοκληρωμένου Συστήματος Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΟΣ ΝΑΣΕ) δώδεκα (12) αεροσκαφών P2002JF και συναφούς εξοπλισμού.

Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για περίπου πενήντα (50) χρόνια, από το 1969. Τα πρώτα τέσσερα (4) αεροσκάφη P2002JF πρόκειται να ενταχθούν στην ΠΑ τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ η ολοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.
Η Ελληνική ΠΑ προμηθεύτηκε το Τ-41 το 1969 με το οποίο πραγματοποιείται η αρχική εκπαίδευση των νέων Ικάρων στο αεροδρόμιο του Τατοΐου.
Συνολικά αποκτήθηκαν τότε 21 καινούργια αεροσκάφη μέσω του προγράμματος στρατιωτικής βοήθειας ΜΑΡ.
Συνεχίζει να υπηρετεί ως αεροσκάφος αρχικής εκπαίδευσης της Σχολής Ικάρων, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 200.000 ώρες πτήσης.

Σημειώνεται ότι ήδη ξεκίνησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία, ενώ σε δεύτερη φάση (Σεπτέμβριος 2018) θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των Ιπταμένων και επιπλέον αριθμού τεχνικού προσωπικού.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αεροσκάφους

P2002 JF

Πολεμική Αεροπορία: Ανανέωση με 12 νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη
To Top