Επί Σκηνής

“Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ”: Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.15 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Ολοκληρώνονται οι ετοιμασίες του Θεατρικού Σήματος ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ, που βαδίζει στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα της πρώτης χειμερινής παραγωγής του με το έργο «ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ», του Αμερικανού συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι.

Πρόκειται για ένα δραματικό έργο πολύ πλούσιο σε αναφορές, κρυμμένα νοήματα και συμβολισμούς που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, με στιγμές που αναδύουν ένα αιχμηρό μαύρο χιούμορ. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό το θεατρικό έργο αναπαριστά την «κόλαση του οικιακού βίου». Το μεγαλύτερο μέρος της δραματικής πλοκής αποκαλύπτει λανθάνουσες σχέσεις εξουσίας, ιεραρχικούς ρόλους και συμβολικά μοτίβα, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν να αναγνωσθούν εάν ο συγγραφέας είχε προτιμήσει μία πιο «συμβατική» θεατρικά φόρμα ανάλυσης των συμβάντων, όπου τα γεγονότα θα έμοιαζαν περισσότερο «πραγματικά».

Το ζευγάρι των δύο βασικών ηρώων «ακροβατούν» ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα, την αλήθεια και το ψέμα, συμπαρασύροντας στη δίνη των ψευδαισθήσεων αλλά και των αληθειών που τους βασανίζουν, το νεαρό ζευγάρι που τους επισκέπτεται μεταμεσονύκτια.

Στην εξέλιξη της πλοκής, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα που κάθε ζευγάρι κρατά καλά κρυμμένα, εκτυλίσσοντας μπροστά στα μάτια των θεατών εκρηκτικές συγκρούσεις με απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων.
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά έργα της διεθνούς δραματουργίας, που το 1966 μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.
Όπως είχε πει ο ίδιος ο συγγραφέας σε παλιότερη συνέντευξή του, το βαθύτερο μήνυμα του έργου, είναι «ποιος μπορεί να αντέξει μια ζωή χωρίς ψευδαισθήσεις».

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου
Μουσική Επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Μάρθα: Σοφία Μποτσέα
Τζωρτζ: Νίκος Κυριακουλάκος
Νικ: Νίκος Καπόπουλος
Στο ρόλο της Χάνυ σε διπλή διανομή: Γιώτα Μπούνα & Χαρούλα Νίκου

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής (ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ) και ώρα 9.15μμ.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν για 10 μόνο παραστάσεις, μέχρι 19 Νοεμβρίου.

Οι ώρες έναρξης της παράστασης για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή είναι η 9:15 μμ, ενώ για Σάββατο & Κυριακή η 8μμ.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10€, ενώ θα υπάρχει και εισιτήριο με μειωμένη τιμή για φοιτητές, πολύτεκνους & ειδικές ομάδες.

Προπώληση εισιτηρίων θα πραγματοποιείται καθημερινά εκτός Κυριακής πρωί, από την Τετάρτη 8/11/2017 τις ώρες 10πμ-1μμ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και 6μμ-9μμ στην είσοδο του Αμφιθεάτρου της Φιλαρμονικής (οδός Υπαπαντής).

“Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ”: Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα
To Top