ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Πράσινο φως για άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αναμένεται να δώσει η Επιτροπή των ειδικών. Ποια ανοίγουν και γιατί, τι θα γίνει με τα εμπορικά κέντρα.

Κρίσιμο κρίνεται να ανοίξει η αγορά αλλά για να ανακουφιστεί η αγορά από το παρατεταμένο lockdown. Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου με την Επιτροπή να λέει σήμερα -εκτός μεγάλου απροόπτου- το «ναι».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεδίπλωσε το σχέδιο, σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης, για το άνοιγμα των καταστημάτων. Συγκεκριμένα, όπως είπε, θα ανοίξουν:

  • Καταστήματα ένδυσης
  • Καταστήματα υπόδησης
  • Κοσμηματοπωλεία
  • Καταστήματα που πουλάνε εποχικά είδη, όπως κουβέρτες, χαλιά κ.λπ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, η κεντρική ιδέα είναι να ανοίξουν τα καταστήματα που είτε είναι εποχικά, είτε κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων. Για τα βιβλιοπωλεία, που ήταν από τα καταστήματα που έμειναν ανοικτά κατά την εορταστική περίοδο, ο ίδιος είπε πως «προσωπική μου πρόθεση είναι να τα ανοίξουμε».

Μάλιστα, ανέφερε πως είναι αυτονόητο ότι θα επιστρέψουν και οι πάγκοι με βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές.

Εξετάζεται δε, όσα καταστήματα δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα με click in shop, να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, όμως δεν αποσαφήνισε τι θα γίνει με τα εμπορικά κέντρα.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης δεν άφησε καμία πιθανότητα να ανοίξουν στο άμεσο μέλλον εστίαση και γυμναστήρια, για το ψάρεμα και το κυνήγι ανέφερε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του, ενώ για τα ΚΤΕΟ επισήμανε πως κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξουν με ραντεβού.

πηγή:ieidiseis.gr

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου
To Top