ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκβιασμούς και πογκρόμ διαγραφών στελεχών του από ΝΔ καταγγέλει ο Τατούλης

Σε σοβαρές καταγγελίες προβαίνει ακόμα μία φορά η “Νέα Πελοπόννησος” και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς, αντεκδίκηση, πολιτική μίσους, και χειραγώγηση στελεχών της παράταξής του εκ μέρους της ΝΔ, με απειλή διαγραφών.
Ο Πέτρος Τατούλης μιλά ξεκάθαρα για πογκρόμ διαγραφών, ενώ αφήνει αιχμές για στελέχη-περιφερειακούς συμβούλους, πως έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα τους, καθώς δεν εκλέχτηκαν ως κομματικά στελέχη από τους πολίτες της Πελοποννήσου. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

“Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για στελέχη της αυτοδιοίκησης, τόσο με όρους πολιτικής ηθικής, όσο και με όρους ευθύνης και συνέπειας προς το θεσμό, να υποκύπτουν σε πιέσεις κομματικών μηχανισμών που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες αποστασίας, μόνο και μόνο για να επιτύχουν τη χειραγώγηση θεσμών προς όφελός τους.

Η αντεκδίκηση μάλιστα που υποκρύπτεται στο μένος, με το οποίο προάγεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Πελοπόννησο από αυτούς τους μηχανισμούς, παραπέμπει σε μια ήττα που θα μπορούσε να αποτελεί το κίνητρο τους. Και προφανώς το μένος και οι εκβιασμοί έχουν ανάλογη σφοδρότητα με το μέγεθος της ήττας που προαλείφεται, ή ήδη έχει συντελεστεί. 

Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κ. Κατσίρης εκλέχθηκε για να υπηρετήσει το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, όχι ως κομματικό στέλεχος, αλλά ως μέλος της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου του Πέτρου Τατούλη. Η αυτοτέλεια του θεσμού της αυτοδιοίκησης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα και οι μηχανισμοί τους να δείχνουν τον απαιτούμενο πολιτικό σεβασμό.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει μπροστά στον εκβιασμό για πογκρόμ διαγραφών στελεχών της ΝΔ στην Πελοπόννησο, που συνεχίζουν να στηρίζουν τον Πέτρο Τατούλη είναι:
Με τέτοιο ήθος και πολιτική μίσους θα κυβερνήσουν αν εκλεγούν στην κεντρική πολιτική;

Εφόσον συνεπώς οι «αδύναμοι ώμοι» τους δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης της εντολής των πολιτών θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί από περιφερειακοί σύμβουλοι και αυτοδιοικητικά στελέχη και να έχουν παραδώσει τη θέση τους

Οι εκβιασμοί και το μίσος δεν συνάδουν με την φιλελεύθερη ταυτότητα της παράταξης μας. Είναι χαρακτηριστικά μιας εποχής που καταδικάστηκε από τους Έλληνες, ακόμα δε περισσότερο από τους Πελοποννήσιους πολίτες. Στην Πελοπόννησο μπορούμε να πετύχουμε πολλά, γιατί έχουμε ήδη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κάνουμε σταθερά βήματα στο αύριο.

Η Νέα Πελοπόννησος παραμένει πιστή τόσο στις πολιτικές, τις ιδεολογικές και ηθικές αρχές της όσο και στις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες. Για το λόγο αυτό έχει εδραιώσει μια υγιή και σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Συσπειρωμένη και ακόμα πιο δυνατή και σίγουρη στις δυνατότητές της διαρκώς ενσωματώνει νέες υγιείς δυνάμεις και συνεχίζει καθημερινά το έργο της μαζί με τους πολίτες.

Πιστεύει στους πολίτες και στα χειραφετημένα στελέχη που εμπιστεύονται το θεσμό της αυτοδιοίκησης που υπηρετούν”.

Εκβιασμούς και πογκρόμ διαγραφών στελεχών του από ΝΔ καταγγέλει ο Τατούλης
To Top