Αθλητισμός

Πογιέτ: «Δεν κάλεσα τον Δουβίκα γιατί δεν χρειάζομαι 5 επιθετικούς – Προσωπική η απόφαση του Φορτούνη»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική Sun αναφέρθηκε στις κλήσεις που έχει κάνει στην Εθνική και την κριτική που έχει δεχθεί, αλλά και τους Κώστα Φορτούνη και Τάσο Δουβίκα.

Η Εθνική προετοιμάζεται για δύο κρίσιμες μάχες με την Ιρλανδία και την Ολλανδία με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, έχοντας φυσικά και το “παράθυρο” των playoffs του Nations League.

Ο Πογιέτ για Δουβίκα και Φορτούνη

Για τις κλήσεις του και την κριτική που έχει δεχθεί: «Έχω μιλήσει στο παρελθόν για τις αποφάσεις μου στην Ελλάδα. Όταν βλέπετε την αρνητικότητα γύρω από την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στην Ελλάδα. Στις τελευταίες δύο κλήσεις της Εθνικής, η πρώτη ερώτηση ήταν πάντα για τους παίκτες που δεν κλήθηκαν και ποτέ δεν με ρωτάνε για τους παίκτες που κάλεσα, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει το ποδόσφαιρο».

Για τον Κώστα Φορτούνη: «Υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για να αφήσεις παίκτες εκτός, αλλά τώρα ο Κώστας Φορτούνης αποσύρθηκε από την Εθνική ομάδα και ήταν εξαιρετικός μαζί μου γιατί με κάλεσε να μου πει τους λόγους του – ήταν μια προσωπική απόφαση και πάντα θα στηρίζω τις αποφάσεις των ποδοσφαιριστών. Δεν μου αρέσει να πιέζω τους παίκτες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τη γνώμη μου».

Για τον Τάσο Δουβίκα και τη μη κλήση του στην Εθνική: «Το να αφήσω εκτός τον Τάσο Δουβίκα είναι μια διαφορετική κατάσταση. Είμαι από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς που δεν επιλέγουν όλους τους παίκτες που αποδίδουν καλά τη δεδομένη στιγμή, για να διαταράξω την ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πέντε επιθετικούς που σκοράρουν στα πρωταθλήματά τους και πρέπει να επιλέξω αυτούς που χρειάζομαι για τα δύο παιχνίδια. Δεν χρειάζομαι πέντε επιθετικούς, όταν συνήθως παίζουμε με έναν μπροστά».

Πογιέτ: «Δεν κάλεσα τον Δουβίκα γιατί δεν χρειάζομαι 5 επιθετικούς – Προσωπική η απόφαση του Φορτούνη»
To Top