ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά Μπογδάνου

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Ελευθερία Κουμάντου και σε όσους συναδέλφους στοχοποιήθηκαν από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κων. Μπογδάνο.

Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας. Η απόπειρα λογοκρισίας και οι υποδείξεις για τον τρόπο άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, δεν συνάδουν με το κράτος δικαίου.

Οι σκληρά εργαζόμενοι δημοσιογράφοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λοιδορηθεί με προφανή στόχο να απαξιωθούν στην κοινωνία. Η ενόχληση της εξουσίας αποτελεί την καλύτερη απάντηση για το αποτέλεσμα της ενσυνείδητης δουλειάς τους”.

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ εξεδώθηκε με αφορμή την ευθεια στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου από τον βουλευτή της ΝΔ, με ανάρτησή του στο Twitter, ζητώντας εμμέσως την απόλυσή της από τον ραδιοσταθμό “Αθήνα 9,84”. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού κλάδου στη χώρα μας.

Αφορμή ήταν οι αναρτήσεις της κ. Κουμάντου στο Facebook για τη συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας, όπου συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ. Στην ίδια συγκέντρωση ήταν και ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης.

H ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου:

Για το θέμα της στοχοποίησης της δημοσιογράφου εξέδωσε ανακοίνωση GoldenDawnWatch κάνοντας λόγο για “συκοφαντίες”.

Ολόκληρη ανακοίνωση:

“Ενημερωθήκαμε για την ανάρτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνου, σχετικά με τη δημοσιογράφο Ε. Κουμάντου και τις ενημερωτικές δημοσιεύσεις της από την αντιφασιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Η κ. Κουμάντου συμμετέχει στο GoldenDawnWatch ως εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας μας. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του GoldenDawnWatch η κ. Κουμάντου με το αξιόπιστο ρεπορτάζ της για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη του ακροδεξιού φαινομένου στην Ελλάδα, έχει υπάρξει πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στις συκοφαντίες και την στοχοποίηση που δέχτηκε από τον εν λόγω βουλευτή, και να δηλώσουμε πως είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές και πρακτικές που στόχο έχουν να προσβάλλουν τη δημοσιογραφική ιδιότητα καθώς και την ελευθερία του τύπου.

Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κουμάντου και σε όσες και όσους δέχονται αντίστοιχες επιθέσεις ενώ σημειώνουμε πως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης”.

H απάντηση του Αθήνα 9.84 στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για το σχόλιό του εναντίον της Ελευθερίας Κουμάντου

“O Aθήνα 9.84 σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της συγκέντρωσης κατοίκων και αλληλέγγυων στην Πλατεία Βικτωρίας, διευκρινίζει ότι οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν, με γνώμονα το δημοσιογραφικό λειτούργημα και δεοντολογία.

Ο σταθμός ποτέ δεν λογόκρινε κανένα δημοσιογράφο και αυτό τον διακρίνει διαχρονικά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, αυτονόητο είναι ότι δεν εκπροσωπεί ο εργαζόμενος-δημοσιογράφος ολόκληρο το Μέσο στο οποίο εργάζεται”.

πληροφορίες:news247.gr

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά Μπογδάνου
To Top