ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος πιστών στον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε Δήμιοβα και Βουλκάνου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε απόψε, ο Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλα τα Θεομητορικά Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

1

10

11

13

14

15

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου επικαλούμενος την χάρη της για απαλλαγή της ανθρωπότητας από την παγκόσμια κρίση που μαστίζει όλα τα κράτη της γης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
«Η Παναγία είναι Μητέρα όλου του κόσμου, Νικοποιός αλλά και Ελευθερώτρια, στης οποίας την Χάρη αλλά και μεσιτευτικό ρόλο, θα πρέπει να απευθυνόμεθα για υγεία και ενίσχυση», κατέληξε στην ομιλία του.

3

6

Παρέστησαν οι Αντιπερειφεριάρχες Ευστάθιος Αναστασόπουλος και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

7

8

Πλήθος πιστών συνέρρεε από νωρίς το απόγευμα στην Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία αλλά και να προσκυνήσει την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Δημιοβιτίσσης.

18

19

21

22

23

Παρέστησαν οι Αντιπερειφεριάρχες Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

Κοσμοσυρροή και στη Μονή Βουλκάνου-Με κατάνυξη ο Εσπερινός

28

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Βουλκάνου ο Εσπερινός τελέστηκε υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, με την συμμετοχή πλειάδας πιστών. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

24

25

26

27

 

4

 

Πλήθος πιστών στον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε Δήμιοβα και Βουλκάνου
To Top