ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος πιστών στην υποδοχή της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα και η ενορία της Αγίας Αικατερίνης υποδέχθηκαν την ιερή και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, από τη Μονή Βουλκάνου.
Την ιερή εικόνα της Παναγίας υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ο ιερός κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, η Εικόνα με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα.
Ακολούθως, τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την άδεια κι ευλογία μεταφοράς της Ιερής Εικόνας. Παράλληλα, έκανε αναφορά στο ιστορικό της ενορίας και τις προσπάθειες ανεγέρσεως του νέου Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τις άοκνες προσπάθειές τους προκειμένου να ανεγερθεί ο Ναός της Αγίας.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Πολίτης,ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Τασούλα Φοίφα, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

To Top