ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος επισκεπτών στην Καλαμάτα και τα χωριά εν όψει Πάσχα

Ο καλός καιρός και η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων είναι σύμμαχος της μεγάλης επισκεψιμότητας στη Μεσσηνία, που ήδη είναι ορατή και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πλήθος επισκεπτών αναμένεται να κατακλύσει την Καλαμάτα και την περιοχή της για την περίοδο του Πάσχα, καθώς τα στοιχεία από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα δείχνουν εξαιρετικά αυξημένες κρατήσεις.

Η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας είναι αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση των πεζών στον εμπορικό ιστό της πόλης.

Αρκετοί και οι επισκέπτες που επέλεξαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στις Κοινότητες του Δήμου, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Πάσχα στην Καλαμάτα-Το πρόγραμμα

Τα Πάθη του Χριστού κορυφώνονται τη Μεγάλη Παρασκευή, ακολουθεί όμως η Ανάσταση του Θεανθρώπου και το ελπιδοφόρο Της μήνυμα.

Μεγάλη Παρασκευή

Στην Καλαμάτα και την περιοχή της, θα γίνει περιφορά των Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022, ενώ τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού θα συνοδεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Η έξοδος του Επιταφίου της Υπαπαντής θα πραγματοποιηθεί στις 21.15.

Για την περιφορά του Επιταφίου της Υπαπαντής, απαγορεύεται τη Μεγάλη Παρασκευή και μέχρι πέρατος της περιφοράς η στάθμευση οχημάτων από τις 16.00 και η κυκλοφορία οχημάτων από τις 20.00 στους εξής δρόμους: Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος.

Μεγάλο Σάββατο-Ανάσταση

Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου 2022 θα τελεσθεί η μεγάλη θρησκευτική εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού και στους κατά τόπους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022 και ώρα 10:15 το πρωί θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού του Πάσχα (Αγάπη) στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού. Η Πασχαλινή πομπή θα ξεκινήσει από το Επισκοπείο στις 10.00 το πρωί.

Πλήθος επισκεπτών στην Καλαμάτα και τα χωριά εν όψει Πάσχα
To Top