Τουρισμός

Πληρότητα τον Αύγουστο, αλλά δεν σώζεται η κατάσταση με ένα μήνα…

Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του κατ’ εξοχήν τουριστικού μήνα των διακοπών – κυρίως των Ελλήνων – αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών στη χώρα μας. Βρεθήκαμε το πρωί στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας που πράγματι, εδώ και λίγες ημέρες, κάτι έχει αρχίζει και κινείται και αλοίμονο αν δεν γινόταν ακόμα και τώρα, με την κίνηση να αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες και πάντα με επίκεντρο τον Δεκαπενταύγουστο που ως γνωστόν “παραλύει η Ελλάδα” και κορυφώνονται “τα μπάνια του λαού“.

Ο Ανδρεας Ζαγακος

Ο πρόεδρος του συλλόγου των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Ανδρέας Ζαγακος, δίνοντας μας μία πλήρη εικόνα, αναφέρθηκε στον μέτριο Ιούλιο ο όποιος είχε καύσωνες και βροχές μαζί, κάτι που δεν ευνόησε την επισκεψιμότητα, παρόλα αυτά το διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας και άλλες εκδηλώσεις που έγιναν κινήθηκαν στον μέσο όρο.
Μεγάλο ζήτημα τόνισε είναι η χάραξη ενιαίας στρατηγικής πάνω στα τουριστικά θέματα, ενώ η αύξηση των επισκεπτών μέσω του αεροδρομίου δεν δίνει καθαρή εικόνα για την επισκεψιμότητα μόνο στη Μεσσηνία, αφού αυτό εξυπηρετεί σχεδόν όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.
Μεγάλο ζητούμενο με την έλλειψη των κλινών στην Μεσσηνία είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που θα είναι προς όφελος τόσο των επισκεπτών όσο και των επαγγελματιών της περιοχής και με δεδομένη την καλοκαιρία που επικρατεί στη Μεσσηνία, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί αμεσα…
Και όλα αυτά βέβαια μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας που μαστίζει την αγορά.

To Top