ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμυροπαθείς Μεσσηνίας: Μόνο 169 δικαιούχοι αποζημίωσης από τις 840 αιτήσεις

ΑΛΕΙΦΕΡΗ:”KAΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ”

Μόνο 169 θα είναι τελικά οι δικαιούχοι αποζημίωσης από τις πλημμύρες της 6ης και της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, από τους 840 που συνολικά υπέβαλαν αίτηση. Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, μιλώντας στους δημοσιογράφους, απέδωσε τον μικρό αριθμό δικαιούχων στο ότι καθυστέρησαν να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις έγγραφες και προφορικές από την Περιφέρεια. Να σημειωθεί επίσης ότι από τις 840 αιτήσεις, πάνω από τις μισές, οι 483, αφορούσαν επιχειρήσεις. Στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αναφέρονται τα εξής:

“Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΜ, παρελήφθησαν συνολικά 840 αιτήσεις πληγέντων, από τις οποίες:
Οι 438 αιτήσεις αφορούσαν επιχειρήσεις. (Αρμοδιότητας ΠΕΜ)
Συγκροτήθηκαν με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη την 7η και 8η Σεπτεμβρίου 2016 πέντε (5) τριμελείς επιτροπές για αυτοψίες στις πληγείσες επιχειρήσεις.
Στο ΦΕΚ637/τεύχος Β/1-3-2017, δημοσιεύτηκε η απόφαση της ΔΑΕΦΚ/5320/2016/Α325 για την οριοθέτηση των περιοχών από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016.
Οι πληγέντες ειδοποιήθηκαν επανειλημμένως τηλεφωνικώς και εγγράφως από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Έγινε ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών και η κοστολόγηση των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές, όπου και εγκρίθηκαν για αποζημίωση 169 δικαιούχοι.
Συνολικό ποσό για αποζημίωση: 2.536.443,32
Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις των δικαιούχων ταχυδρομήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών στην Δ/νση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής.
Οι υπόλοιπες αιτήσεις που παρελήφθησαν από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, διαβιβάστηκαν στο ΤΑΣ και αφορούσαν αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια, στους Δήμους για αποζημίωση οικοσκευών και στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση ζωικού και φυτικού κεφαλαίου”.

To Top