Τροφή για σκέψη

Πλειστηριασμοί…πεδίον δόξης λαμπρόν για επαναστατική γυμναστική

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια υπερπροσπάθεια και υπερπροβολή συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, που παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες και υπερασπιστές των αδυνάτων, να επιδίδονται σε μια συνεχή διαμαρτυρία που άλλοτε αφορά πλειστηριασμούς, άλλοτε κομμένο ρεύμα και επανασυνδέσεις, άλλοτε κατασχέσεις, έχοντας πάντα μαζί τους και τους παθόντες πολίτες-θύματα της κρατικής αναλγησίας, αλλά και τις κάμερες για να καταγράφουν, εν είδει show, όχι μόνο τα όσα καταγγέλλουν οι διαμαρτυρόμενοι, αλλά και την επίλυση του προβλήματος μετά τη “σωτήρια” παρέμβασή τους.

Κανένας δεν κάθισε να εξηγήσει στους πολίτες αυτούς ότι υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και το ρεύμα δεν κόβεται σε όσους πολίτες [με χαμηλά εισοδήματα ή άτομα με αναπηρία ή μηχανική υποστήριξη] υποβάλλουν αίτηση και ενταχθούν σε αυτό, εξασφαλίζοντας και εκπτώσεις από 35% έως 70% στους λογαριασμούς τους.

Κανένας δεν τους ενημέρωσε ότι μπορούν ακόμα και την τελευταία στιγμή να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε Εφορία, Τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και να προστατέψουν την πρώτη τους κατοικία με αίτηση ένταξης στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, [ν.Κατσέλη/Σταθάκη]ή ότι έχουν τη δυνατότητα μέχρι και τις 31/12/2018 να υποβάλλουν αίτηση. Ότι πλέον υπάρχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών για τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Κανένας δεν τους ενημέρωσε ότι οι πλειστηριασμοί γίνονται πλέον ηλεκτρονικά και ότι μέχρι 300.000 ευρώ η πρώτη κατοικία προστατεύεται. Καθώς στο στόχαστρο είναι οι μεγαλοοφειλέτες και στρατηγικοί κακοπληρωτές με τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα δανεικά και αγύριστα δάνεια, που συνέβαλαν και αυτά, μαζί με πολλά ακόμα, στη χρεοκοπία της χώρας μας.

Κανένας πολίτης δεν είναι απροστάτευτος. Και δεν είμαστε Μπανανία, όσο και αν κάποιοι αποδομώντας με παραπληροφόρηση προσπαθούν να περάσουν αυτό το μήνυμα.

Δυστυχώς, αρκετοί πολίτες γίνονται βορά στον λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση, από ορισμένους που κάνουν επαναστατική γυμναστική, μονίμως διαμαρτυρόμενοι, με σκόπιμη απόκρυψη όλης της αλήθειας, προκειμένου να διαμορφώσουν μια πραγματικότητα βολική στην “επανάστασή” τους.
Παίρνουν από το χέρι τον απλό πολίτη και on camera λύνουν αμέσως το πρόβλημά του. Εμφανίζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες των κατατρεγμένων από την ανάλγητη πολιτική της αιμοδιψούς συγκυβέρνησης. Ως σύγχρονοι Ρομπέν των λαών που έρχονται να αποδώσουν δικαιοσύνη.
Ανιδιοτελής αλτρουισμός; Το σύνδρομο του Ρομπέν των Δασών;
Ας μη γελιόμαστε. Θα είναι οι ίδιοι που αύριο ως μέλη πολιτικού κόμματος θα διεκδικήσουν την ψήφο και αυτών των πολιτών.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Εφάπαξ βοήθημα για την επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος

Πλειστηριασμοί…πεδίον δόξης λαμπρόν για επαναστατική γυμναστική
To Top