Μουσική

Πλατάνια Τριφυλίας: Συναυλία Νικολόπουλου και βραβεύσεις μαθητών στις 17/8

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 1.300 ΘΕΣΕΩΝ

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 και ώρα 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον μεγάλο ‘Ελληνα Συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστο Νικολόπουλο, στο πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο «ΝΟΤΑ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ» στα Πλατάνια.

Με συνοδεία έξι μουσικών τραγουδούν ο Στέλιος Διονυσίου και η Ασπασία Στρατηγού.
Το πέτρινο θέατρο, χωρητικότητας 1.300 ατόμων, βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή είναι η εικοστή κατά σειρά εκδήλωση από το 1998 που εγκαινιάστηκε ο Πύργος.

Πριν την έναρξη της συναυλίας θα βραβευτούν οι πρωτεύσαντες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των Νομών Ηλείας & Μεσσηνίας, που συμμετείχαν στο στον 10ο διαγωνισμό έκθεσης με θέμα σχετικό με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με αφορμή της ανακήρυξης του 2018 Ευρωπαϊκού Έτους ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.
Θα βραβευτούν :
Μαθητές Γυμνασίου
Α’ Βραβείο : Αναστασία Γεωργακοπούλου, από το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Μαθητές Λυκείου
Α’ Βραβείο : Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου, από το ΓΕΛ Γαργαλιάνων
Β’ Βραβείο : Διονύσης Γρηγορόπουλος, από το ΓΕΛ Κρεστένων
Γ’ Βραβείο : Μαργαρίτα Παπανδρέου, από το ΓΕΛ Ανδραβίδας

Ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος, συγκέντρωσε όλες τις εκθέσεις των βραβευθέντων μαθητών της δεκαετίας σε ένα βιβλίο, το οποίο θα προλογίσει ο ίδιος αλλά και ο Συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος.
Οι βραβεύσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Η τόσο σημαντική εκδήλωση που γίνεται επί 20 χρόνια στο πανέμορφο θέατρο, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του κ. Κωνσταντίνου Αρνόκουρου.
Το πέτρινο θέατρο, χωρητικότητας 1.300 ατόμων, βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, απέναντι από τον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή είναι η εικοστή κατά σειρά εκδήλωση από το 1998 που εγκαινιάστηκε ο Πύργος.

Διοργάνωση: Δήμος Τριφυλίας – Τ.Κ. Πλατανίων, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτών Μεσσηνίας «Η Αγία Ελένη».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πλατάνια Τριφυλίας: Συναυλία Νικολόπουλου και βραβεύσεις μαθητών στις 17/8
To Top