Αθλητισμός

Το πλάνο Σπηλιώτη για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μεσσηνίας: Κανένας υποβιβασμός, με 18 ομάδες η Α’ τοπική!

Στην απόφαση για παρεμβάσεις στα πρωταθλήματα Μεσσηνίας φαίνεται να καταλήγει ο Βασίλης Σπηλιώτης μετά την οριστική διακοπή της αγωνιστικής δράσης που ανακοίνωσε η ΕΠΟ την Τετάρτη στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Ο κορονοϊός διέκοψε βίαια τα τοπικά πρωταθλήματα και στόχος του προέδρου και των συμβούλων του στην ΕΠΣΜ είναι να μειώσουν στο ελάχιστο οποιοδήποτε αίσθημα αδικίας που έχει να κάνει κυρίως με υποβιβασμό ομάδων από την στιγμή που οι συνθήκες διαμορφώθηκαν έτσι και τα πρωταθλήματα δεν θα τελειώσουν στους αγωνιστικούς χώρους όπως θα ήθελαν όλοι.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του messinialive.gr, η ΕΠΣΜ θα κάνει χρήση του δικαιώματος που τις δίνει ο προσφάτως ψηφισμένος νόμος Αυγενάκη και θα προχωρήσει σε αλλαγές στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων.

Η βασική αρχή είναι πως δεν θα υπάρξει υποβιβασμός σε καμία από τις δυο κορυφαίες κατηγορίες.

Στην Α΄ τοπική ο Πάμισος Μεσσήνης ως πρώτος της βαθμολογίας παίρνει την άνοδο και θα ανέβουν από την Α1 οι Ομόνοια, Απόλλων Πεταλιδίου και Παπαφλέσσας Χώρας, οπότε ο αριθμός των ομάδων θα αυξηθεί σε 18.

Αντίστοιχα και στην Α1 τοπική δεν θα υπάρξει υποβιβασμός και θα ανέβουν οι τρεις της Β’ τοπικής, οπότε ο συνολικός αριθμός των ομάδων θα παραμείνει ο ίδιος.

Τέλος, η συγκρότηση της Β’ τοπικής θα εξαρτηθεί από τον συνολικό αριθμό των συλλόγων που θα δηλώσουν συμμετοχή και δεν αποκλείεται να υπάρξει μείωση του αριθμού των ομίλων από τρεις σε δυο.

 

 

Το πλάνο Σπηλιώτη για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μεσσηνίας: Κανένας υποβιβασμός, με 18 ομάδες η Α’ τοπική!
To Top