ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιόρλας: “Η Καλαμάτα δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε”

Για Ελλάδα που σέρνεται στα γόνατα μίλησε ο Νίκας ενώ άμεση πολιτική αλλαγή με νέα κυβέρνηση επιθυμεί ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

Πιτσιόρλας για Αεροδρόμιο Καλαμάτας:Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σε όλη την Ευρώπη

Αισιόδοξος ότι το καλοκαίρι του 2018 -οπότε τελειώνει και το μνημόνιο- η χώρα μας θα μπει σε μια καινούργια τροχιά ανάπτυξης, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας από την Καλαμάτα όπου παραβρέθηκε για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο παραγωγικής ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα μας και επεσήμανε ότι η Καλαμάτα με την ανάπτυξή της δείχνει αυτόν τον δρόμο. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Οι εθνικές επέτειοι είναι στιγμές αυτογνωσίας και μνήμης. Πρέπει να διδαχτούμε από την ιστορία μας, ότι η ομοψυχία και η ενότητα του λαού και του έθνους μας είναι η μεγαλύτερη δύναμη που διαθέτουμε και η αποφυγή της διχόνοιας και των προβλημάτων..Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση. Πιστεύουμε ότι βλέπουμε πια την έξοδο, και λέμε ότι του χρόνου το καλοκαίρι του 2018 θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή την περίοδο των προγραμμάτων και της λιτότητας και θα μπούμε σε μια καινούργια περίοδο. Ήδη τα σημάδια της ανάκαμψης είναι φανερά, αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, δεν το αμφισβητεί κανείς. Επομένως πρέπει να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια αυτό τον χρόνο για να βγούμε από την επιτήρηση. Απο τη στιγμή που θα βγούμε από την επιτήρηση όλα θα είναι πιο εύκολα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πάλι τα λάθη του παρελθόντος. Απεναντίας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Έχουμε τις ημέρες της κρίσης πολύ ενθαρρυντικά δείγματα και παραδείγματα.

Νομίζω ότι και η Καλαμάτα είναι μια περιοχή που δείχνει έναν δρόμο. Η αίσθηση που έχω είναι ότι και την περίοδο της κρίσης, είναι μια περιοχή που δείχνει έναν δυναμισμό και τάσεις ανάπτυξης και επομένως αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε”.

Ερωτηθείς για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τα σχέδια της Κυβέρνησης δήλωσε πως είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σε όλη την Ευρώπη και αυτό σχετίζεται με τις εξελίξεις του τουρισμού στην περιοχή. Ο τουρισμός φέτος πήγε πάρα πολύ καλά και οι ενδείξεις είναι ότι θα πάει ακόμα καλύτερα, άρα όλες οι υποδομές που χρησιμοποιούν το τουριστικό ρεύμα θα πρέπει να αναπτυχθούν.
Έχουμε λοιπόν μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο θέμα για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που δεν συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα παραχώρησης προς τη FRAPORT, αυτό απασχολεί την Κυβέρνηση και σύντομα θα έχει αποφάσεις.
Αυτά (τα 23 αεροδρόμια) όπως γνωρίζετε έχουν περάσει στο Υπερταμείο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθούν.

Απεναντίας θα αξιοποιηθούν με τρόπο που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη του τουρισμού. Είναι οι πύλες της χώρας, πρέπει λοιπόν να πάρουμε γρήγορα μέτρα.

Δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις. Όμως οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η ανάπτυξη του τουρισμού και να τις ενισχύσουμε πιο πολύ. Τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και του Αράξου είναι από αυτά που αναπτύσσονται πιο πολύ. Αυτή την τάση πρέπει να την ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε υποδομές που θα στηρίξουν αυτή την ανάπτυξη.
Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα 23 περιφερειακών αεροδρομίων, που δεν είναι όλα στην ίδια κατάσταση, όμως οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για όλα τα αεροδρόμια.
Αν θα κατηγοριοποιηθούν ή όχι αυτό δεν έχει αποφασιστεί, όμως μας απασχολεί έντονα η ανάπτυξη αυτών των αεροδρομίων. Καθώς μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα στο να αυξηθούν ακόμα παραπάνω οι τουριστικές ροές. Το παράδειγμα το δείχνει το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας”.

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Γρήγορα να υπάρξει πολιτική αλλαγή με καινούργια Κυβέρνηση

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για άμεση πολιτική αλλαγή. Συγκεκριμένα, τη γρήγορη πολιτική αλλαγή με νέα κυβέρνηση ευχήθηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος στο μήνυμά του για την εθνική μας επέτειο.
“Να διδαχτούμε από το 1940, ο λαός να είναι ενωμένος. Να μπορέσουμε να σηκώσουμε τη χώρα μας εκεί που της αξίζει και εκεί που θέλουμε όλοι”, δήλωσε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος που εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ:”Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΝΕΤΑΙ”

” Το 1940 οι πρόγονοί μας κράτησαν τις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού ψηλά. Αυτό είναι το δίδαγμα για εμάς σήμερα που η Ελλάδα σέρνεται, και είναι στα γόνατα. Να σκεφτούμε το 1940 κάτω από δύσκολες συνθήκες το τι κατόρθωσαν αυτοί οι άνθρωποι που πολέμησαν στα βουνά της Ηπείρου.Να διδαχτούμε από τις αρχές και τις αξίες μας.
Είναι σήμερα ημέρα τιμής και μνήμης για τους εκατοντάδες που έπεσαν στα Αλβανικά βουνά, στη Βόρεια Ήπειρο, 400 είναι οι Μεσσήνιοι, όπου πολλά κόκκαλα αυτών είναι σκορπισμένα. Να θυμηθούμε τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης, και να θυμηθούμε τον άνθρωπο που οργάνωσε το 1940 την Ελλάδα ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτές τις δυσκολίες και αυτός ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς”.

ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ: ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

“Να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης, να αντλήσουμε δύναμη και αυτοπεποίθηση και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας το κύρος και την προοπτική που της αξίζει στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νέας γενιάς” δήλωσε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

 

TO FACEBOOK LIVE ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthanassis.poulopoulos%2Fvideos%2F10155836382222733%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10155837671772733.1073742176.683162732&type=3&notif_id=1509219512274457&notif_t=like

To Top