ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πήρε ΦΕΚ το νεοσύστατο Ίδρυμα του Αντώνη Σαμαρά

Oλοκληρώθηκε, με την έκδοση του προβλεπόμενου προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ Β 1044/9-3-2022), η διαδικασία ίδρυσης του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΗ Κ ΣΑΜΑΡΑ», που συστάθηκε την 25η Μαρτίου 2021.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ ιδρύσεως του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς. Σκοπός του ιδρύματος είναι η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή της ζωής και του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Κ. Σαμαρά, ως πνευματικού ανθρώπου και πολιτικού άνδρα, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής και επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων. Στο πρώτο ΔΣ του ιδρύματος μετέχουν η σύζυγος και τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού καθώς και οι στενοί του συνεργάτες Δ. Γιάννος, Κ. Μπούρας, Χρ. Λαζαρίδης και Ν. Τσιούτσιας.

Ειδικότερα, προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η καταγραφή, ψηφιοποίηση κι αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά, η έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν στην εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Στους στόχους του Ιδρύματος είναι ακόμη η μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και η διαμόρφωση-επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών.

Σημειώνεται, τέλος, πως το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας.

Πήρε ΦΕΚ το νεοσύστατο Ίδρυμα του Αντώνη Σαμαρά
To Top