Βιβλίο

Πιατάς: “Η τέχνη δεν είναι εθελοντισμός, χρειάζεται χρήματα”

“ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ, ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ”

Το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του γνωστού ηθοποιού Δημήτρη Πιατά «Σινε Λαύκος», παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ και το Βιβλιοπωλείο BOOKMARK – Λυκούργος Καρολεμέας.

Για το βιβλίο, εκτός από τον δημιουργό, μίλησε ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας που ήρθε ειδικά από τη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση, ενώ την παρουσίαση συντόνισε το μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου Ανδρέας Ζαγάκος. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Για το βιβλίο αλλά και για τα θεατρικά πεπραγμένα και μελλοντικά του σχέδια, μίλησε στην κάμερα του Messinialive ο Δημήτρης Πιατάς. Ο συγγραφέας το χαρακτήρισε “βιβλίο μνήμης, μια νουβέλα που περιέχει αλήθειες και εικόνες, βγαλμένες από το μαγικό μέρος του Πηλίου, με χιούμορ”.

Τα ΔΗΠΕΘΕ χρειάζονται χρήματα, όχι ελεημοσύνη

Στην ερώτησή μας για τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα ο κ.Πιατάς τόνισε: “Η τέχνη δεν είναι εθελοντισμός. Για να αφήσει ένα θέατρο ή ένας καλλιτεχνικός διευθυντής το πολιτιστικό του στίγμα, θα πρέπει να επενδυθούν χρήματα. Και για τα ΔΗΠΕΘΕ η Τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να επενδύσει σε αυτά. Δεν χρειάζεται ελεημοσύνη”…

To “Σινέ Λαύκος” είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του, µετά το “Μηχανάκι, γκόμενα και αρχηγός” (1982) και το θεατρικό έργο “Ο καλός στρατιώτης Σβέικ” (1997).

To Top