Υγεία

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών – Μικρότερη ποσότητα, ίδια αντισώματα

Νέα ανακοίνωση της Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα παιδιά

Το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές για τα παιδιά 5-11 ετών και παράγει ισχυρά αντισώματα σε αυτές τις ηλικίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία. Το Bloomberg δημοσιεύει σήμερα τα συμπεράσματα της έρευνας, σχολιάζοντας ότι θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για τον εμβολιασμό παιδιών μικρότερης ηλικίας μέσα στους επόμενους μήνες.

Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο, τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας προσφέρουν τις πρώτες ενδείξεις για το πόσο καλά θα μπορούσε να λειτουργήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα μικρότερα παιδιά. Εξάλλου, σημειώνεται στο δημοσίευμα, η πίεση για την ανοσοποίηση των παιδιών έχει αυξηθεί με τη νέα σχολική χρονιά, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.268 άτομα στα οποία χορηγήθηκαν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων – δηλαδή το ένα τρίτο της ποσότητας που έχουν χορηγηθεί στους ενήλικες – και παρήγαγαν επίπεδα αντισωμάτων παρόμοια με αυτά στα άτομα ηλικίας 16-25 ετών που έλαβαν τη δόση που λαμβάνουν και οι ενήλικες.

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών – Μικρότερη ποσότητα, ίδια αντισώματα
To Top