ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 11 Ιανουαρίου θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τη βέλτιστη επιδημιολογική κατάσταση στις 11 Ιανουαρίου, ώστε να ανοίξουν δια ζώσης τα σχολεία, επιβάλλεται από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου αυστηρότερο Lockdown σε όλη τη χώρα με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, με κλείσιμο των κομμωτηρίων, των ΚΤΕΟ, του λιανεμπορίου με το click away, ενω οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς τα Θεοφάνεια παρά τα όσα εξαγγελθεί και οριστεί με την ΚΥΑ για τρεις κατ’ εξαίρεση λειτουργίες. Eπίσης, η Κυβέρνηση παίρνει πίσω την απόφαση για κυνήγι και ψάρεμα, απαγορεύοντάς τα και πάλι. Τα δεδομένα που έχει η Κυβέρνηση δεν είναι καλά, καθώς τα κρούσματα δείχνουν να επιμένουν. Έτσι, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων:

“Από αύριο, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι. Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας.

“Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας”.

Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου.Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.

Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά. Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις.

Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί!”

M.Π.

To Top