ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας προς Δημάρχους: Λάβετε μέτρα για την προστασία των πολιτών εν όψει καύσωνα-Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Δήμοι

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ANAΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

«ΘΕΜΑ: «Ετοιμότητα μηχανισμών και υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών, για την αντιμετώπιση του επικείμενου καύσωνα»

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα και μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, είναι αναγκαία η συμβολή σας στον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει του επικείμενου καύσωνα.
Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη αλλά και η άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την επικράτηση των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλείσθε να θέσετε σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και να προετοιμάσετε κατάλληλα τις κοινωνικές δομές των υπηρεσιών σας, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που τυχόν θα προκύψουν, με άμεση διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου και με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την παραμονή των αστέγων και ιδίως των ηλικιωμένων και πασχόντων από χρόνια νοσήματα σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, μακριά από συνωστισμό.

Επίσης, σε συνέχεια της διαρκούς συνεργασίας μας και της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών δράσεων πυροπροστασίας, υπογραμμίζω και παρακαλώ για τις συντονισμένες και άμεσες ενέργειές σας με σκοπό την ενίσχυση των μέτρων και δράσεων πρόληψης (απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών, διάνοιξη ζωνών, καθαρισμός των περιαστικών περιοχών κ.ο.κ.), καθώς και για την ετοιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών εν όψει του αυξημένου κινδύνου των δασικών πυρκαγιών.

Μέσα από τη συνεργασία και τις συνέργειες του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Κεντρικού Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταθούμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά», καταλήγει η επείγουσα επιστολή προς τους Δημάρχους.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΥΣΩΝΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου απευθυνόμενος στους δημάρχους της χώρας υπογραμμίζει:
Στο μήνυμά του ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει: «Οι Δήμοι λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα προστασίας ενόψει επερχόμενου καύσωνα κι εμφάνισης ακραίων θερμοκρασιών. Εφαρμόζουμε οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή πυρκαγιών. Διαθέτουμε κλιματιζόμενους χώρους για ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, αναπροσαρμόζουμε το ωράριο όσων απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους».

Πέτσας προς Δημάρχους: Λάβετε μέτρα για την προστασία των πολιτών εν όψει καύσωνα-Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Δήμοι
To Top